Bodrum şoförler odası yaptığı faaliyetleri anlattı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bulunan Şoförler Odası tarafından basın toplantısı düzenlendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2012 15:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkan Çanakçı, iki yıllık çalışma sürecini değerlendirdi.

Bodrum Şoförler Odası Başkanı Aytekin Çanakçı, siyasetçi olmadıklarını belirterek şöyle konuştu: "Biz şoför esnafının haklarını savunmak için çalışıyoruz. Biz vaatten ziyade yerine getirdiğimiz hizmetlerden sonra bu açıklamayı yapmaya karar verdik. Odaya kızgın esnafımızı barıştırmak hedefiyle çalıştık. Şoför esnafı tek yumruk oldu. Bu gücü hissettirmek için çalıştık. 16 yıldır oda bünyesinde çalışıyordum. Bu çalışmaları yaparken bana destek olan yöneticilerimize ve personelimize teşekkür ederim. Seçimde verdiğimiz sözlerin hepsini yerine getirmişiz. Odada en büyük sıkıntı yaşadığımız hizmet karşılığı vardı onu kaldırdık. Odanın öz malı olan ambulans ve kurtarıcıyı bedava yapacağımızı söylemiştik bunu gerçekleştirdik. Alo korsan ihbar hattını kurduk. Bu hatta gelen 5 bin ihbarın bin 200'üne ceza kesilmiştir. Yaptığımız anlaşmalarla esnafımızın giderlerini azalttık. Şoför esnafının sağlığı ile ilgili anlaşma yaptık. Denizbank'la yaptığımız anlaşma sayesinde aidatları banka ödüyor. Odamızın bugün itibarıyla oda borcu haricinde borcu kalmamıştır. Bundan sonra sosyal aktiviteler yapmaya başlayacağız. Ramazan ayında ve sezon sonrasında etkinlikler düzenleyeceğiz.?

Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan ise turizmin çok önemli bir boyutu olduğunu belirterek şunları söyledi: "bunların en önemlilerinden biri de ulaşım. Taşımacılık ve ulaştırma sektörü çok önemli. Esnafımızın sorunlarının çözülmesi lazım. Bu sektöründe denetlenmesi lazım. Bizler bu denetimler sayesinde esnafımızın daha iyi noktalara gelmesini sağlamak istiyoruz? Dolmuşlarda yaşanan bir sıkıntıyı değerlendiren Çanakçı, şunları söyledi: 2007/16 diye bir yasamız var. Bu yasa aynı güzergaha giden dolmuşlar son noktaya gidene kadar yolcu bırakamaz diyor. Vatandaş bu durumdan çok rahatsız, girişimlerde bulunuyoruz?

Soruları yanıtlayan Bodrum Şoförler Odası taksi fiyatlarına bu yıl zam yapılmadığını ifade ederek, ?Ancak dolmuşlara yüzde 5 civarında bir fark gelecek. Biz bu fiyatların düzenlenmesini istiyoruz. Ancak bizim üzerimizde de ciddi bir yük var? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber