'Türkiye'de Zaman'ın yeni durağı Erzurum

Türkiye'nin farklı şehirlerinde fotoğraf severlerle buluşan 'Türkiye'de Zaman' sergisinin yeni durağı Erzurum oldu. Tarihi Yakutiye Medresesi ve Lala Paşa Camii'nin bulunduğu Yakutiye Kent Meydanı'nda açılışı yapılan sergi vatandaşlardan büyük bir ilgi görüyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2012 15:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zaman Gazetesi'nin daveti üzerine Türkiye'ye gelen ve farklı temalar işleyerek fotoğraf çeken dünyaca ünlü 25 fotoğrafçı Zaman'ın 25. yılına özel bir koleksiyon oluşturdu. 250 fotoğraftan oluşan proje 'Türkiye'de Zaman/Time in Turkey' adı altında Türkiye'nin ve dünyanın farklı şehrinde sergilenen fotoğralar Dadaşlarla buluştu. AK Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu, Vali Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Atatürk Üniversitesi Rektörü Hikmet Koçak Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Muammer Yaylalı'nın açılış kurdelasını kestiği sergiye çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı.Vali Öztürk, projenin çok başarılı olduğuna dikkat çekti. Türkiye'de Zaman'ın sadece Zaman Gazetesi'ni tanıtan bir proje olmadığına değinen Vali Öztürk, "Bu proje Türkiye'nin uluslar arası alanda daha iyi tanınmasına da vesile oldu. Gittiği şehirlerde açık hava sergileriyle vatandaşlarla buluşan bu sergi sayesinde vatandaşların sosyal aktivitelere katılması sağlandı. Bugün Erzurum'da olması ise bizi ayrıca mutlu etti." dedi.

Milletvekili Yavilioğlu ise projeyi hazırlayanları tebrik ederek, yapılan çalışmanın bir kültür hizmeti olduğunu söyledi. Yavilioğlu, Ankara'da açılan sergiyi gezdiğinde büyük bir keyif aldığını kaydetti. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum'da böyle bir sergiye ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu anlattı.

Zaman Gazetesi Yurt Haberler Müdürü Selim Budak, serginin Türkiye'de ve bir çok ülkede sergilendiğini kaydetti. Budak, serginin Erzurum'dan sonra Trabzonlularla da buluşacağını sözlerine ekledi. Sergi bir ay kadar süre ile vatandaşların beğenisine açık bulunacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber