Başbakan'dan İçişleri Bakanı'na başsağlığı mesajı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri'de 1 polisin şehit olduğu ve 18 vatandaşın da yaralandığı terör saldırısıyla ilgili olarak, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e başsağlığı mesajı göndererek, "Kardeşliğimize yönelik her türlü girişim, birlik ve beraberliğimize yönelik her türlü insanlık dışı saldırı mutlaka ve mutlaka karşılığını alacaktır" dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2012 15:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan, Kayseri'de terör saldırısı sonucu 1 polisin şehit olması ve 18 vatandaşın da yaralanması nedeniyle İçişleri Bakanı Şahin'e başsağlığı mesajı gönderdi. Mesajında, "Kayseri'nin Pınarbaşı İlçesi'nde, terör saldırısı neticesinde bir polisimizin şehit olduğunu, biri ağır olmak üzere 18 vatandaşımızın da yaralandığını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Öncelikle Şehit polisimize Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve emniyet teşkilatı mensuplarımıza sabır ve başsağlığı diliyorum. Yaralı kardeşlerimize de acil şifalar temenni ediyorum" diyen Başbakan Erdoğan, "Muhtemel daha büyük bir faciayı önlemek üzere cansiperane mücadele veren tüm güvenlik güçlerimize de bir kez daha şahsım, ülkem ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Başbakan Erdoğan, "Terör örgütü, terör örgütünün yandaşları, terör örgütünün sempatizanları bilmelidir ki; aziz milletimiz, tarihin her döneminde olduğu gibi, bugün ve yarın da, birliğine, bütünlüğüne ve kardeşliğine kast edenler karşısında, tek yürek olarak kahramanca mücadele vermeye devam edecektir" dediği mesajında şunları kaydetti:

"Kardeşliğimize yönelik her türlü girişim, birlik ve beraberliğimize yönelik her türlü insanlık dışı saldırı mutlaka ve mutlaka karşılığını alacaktır. Bu tür saldırıların, terörle mücadele azmimizi eksiltmeyeceğini, aynı zamanda, yapmakta olduğumuz demokratikleşme reformlarımızı da asla sekteye uğratamayacağını bilmenizi isterim. Güvenlik ve demokrasi arasındaki çizgiyi, mümkün olan en büyük dikkat ve hassasiyet içerisinde gözeterek, 75 milyonun kardeşliğini yüceltmeye, pekiştirmeye devam edeceğiz. Bir kez daha şehidimize rahmet diliyorum. Acılı ailesine, yakınlarına, emniyet teşkilatımıza ve milletimize bir kez daha başsağlığı temenni ediyorum. Yaralı kardeşlerimize de acil şifalar niyaz ediyor; şahsınızda tüm güvenlik birimlerimize milletim adına şükranlarımı sunuyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber