Teröristler, yakalanacaklarını anlayınca ilçe emniyete saldırdı

Kayseri Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde bomba yüklü otomobilin patlaması sonucu 1 polis şehit olurken, 1'i ağır 18 kişi yaralandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2012 16:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alınan bilgiye göre; Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesine bağlı Tahirbey Köyü'nde jandarmanın rutin yol kontrolünde fark edilen araç ?dur' ihtarına uymadı. Burada uzman çavuşa çarpan araç, Kayseri istikametine doğru kaçtı. Teröristler yakalanacaklarını anlayınca, bomba yüklü otomobili Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü binasında patlattı.

Sabah saatlerinde Kahramanmaraş'ın Tahirbey Köyü yakınlarında jandarma rutin yol denetimini yapıyordu. Bu sırada 06 plakalı yeşil renkli Passat marka otomobil denetim yerine yaklaştı. Jandarma, araca işaret ederek kenara çekmesini istedi. Araç 'dur' ihtarına uymadı ve kaçmaya başladı. Bu arada, uzman çavuşa çarparak yaralanmasına neden oldu. Saat 09.00 sıralarında meydana gelen olay sonrası Kayseri polisi, bu otomobilin şehre gelebileceğini düşünerek tedbir aldı. İçerisinde 3 teröristin olduğu belirtilen araç, Tahirbey Köyü'ne 70 kilometre uzaklıktaki Pınarbaşı ilçesine geldi. Saat 10.00 sıralarında ilçe girişinde emniyet binasını gören teröristler, aracı binanın önündeki polis otolarının arasına park etti. Bina girişindeki görevli polis memuru Ahmet Gebel, şahısların kim olduğunu sormak için araca yöneldi. Bu sırada araçtaki terörist Ahmet Gebel'e ateş ederek göğsünden vurdu. Olay yerinde polis memuru hayatını kaybetti. Daha sonra teröristlerle 10 dakika devam eden çatışma sırasında emniyet binasına el bombası atıldı. Emniyet lojmanlarında oturan polis ailesi ile birlikte yoldan geçen vatandaşlar da yaralandı. Yaralı 18 kişi çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.

"KAÇAN TERÖRİST VE BAŞKA BİR OTOMOBİL İDDİASI VAR"

Pınarbaşı ilçesinde bomba yüklü aracın emniyet müdürlüğü önünde patlaması sonucu farklı iddialarda ortaya çıktı. Bir grup vatandaş, ilçenin dağlık bölgesinde kaçtıklarını iddia ettiği iki kişiyi polise bildirdi. Özel Harekat Polisi'nin yaptığı araştırmada, bu bulguya rastlanmadı. Ama ilçe sakinleri iki kişinin kaçtığını iddia etti. Bu arada, olayda bomba yüklü otomobilin, patladıktan sonra teröristlere eşlik ettiği belirtilen bir başka aracın da kaçtığı ileri sürüldü. Emniyetin, bu yöndeki iddiaları araştırdığı öğrenildi.

EMNİYET GENEL MÜDÜRÜ OLAY YERİNDE İNCELEME YAPTI

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, bombalı saldırı sonrasında helikopter ile ilçeye geldi. Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, olayla ilgili elde edilen bilgileri paylaştı. Bir süre olay yerini inceleyen Genel Müdür Kılıçlar, tekrar helikopter ile ilçeden ayrılırken, basına herhangi bir açıklama yapmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber