Baro, gençlere suçtan korunma eğitimi verecek

Konya Barosu ile Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında 'Suça Kapalı, Geleceğe Açık' adlı eğitim projesinin protokolü imzalandı. Proje, gençleri suçtan korumayı amaçlıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2012 16:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya Barosu Başkanı Avukat Fevzi Kayacan, baronun kuruluşunun 100. yılını kutladıklarını, bu seneyi özellikle okullarda gerçekleştirilecek sosyal sorumluluk projeleriyle değerlendirmek istediklerini söyledi. Gençleri suçtan korumak amacıyla bir sosyal sorumluluk projesi hazırladıklarını ve bunu Milli Eğitim Müdürlüğü ile hayata geçireceklerini kaydetti. Türkiye'de suçların yarısına yakınının 25 yaş altı, çocuklar ve gençler tarafından işlendiğini vurgulayan Başkan Kayacan, ''Temel amacımız gençleri suçtan korumak, gençlerin, suç işlemesinin kendi hayatları ve başkalarıyla ilgili doğurabileceği acı sonuçlardan haberdar olmalarını sağlamak." dedi.

Protokol imza töreninde konuşan Konya İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, projeyi çok anlamlı bulduklarını ifade etti. Bu projenin Konya'nın eğitimine katkı sağlayacağını kaydeden Turan, şöyle devam etti: ''Okullarımızda öğrencilerimizle çeşitli eğitimler yaparak, öğrencilerimizin bilinç düzeyini artırmak için birlikte projeyi yürütmek istedik.''

Konuşmaların ardından eğitim protokolü imzalandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber