İstanbul'un fethi kutlamaları Edirne'den başladı

İstanbul'un fethi Edirne'de düzenlenen etkinliklerle kutlanmaya başlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2012 18:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fetih kutlamaları bundan sonra Edirne'den başlayacak.

Daha önce Topkapı Surları önünde başlayan kutlamalar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla Edirne'de de yapılacak. Bu kapsamda kutlamaların ilki, 'Edirne'den İstanbul'a Fetih 1453' adı altında gerçekleşti.

Program, İstanbul'un fethi için Fatih Sultan Mehmet'in kılıç kuşandığı Eski Camii'ndeki Cuma namazı ile başladı. 'Fetih' konulu hutbeyi dinleyip Cuma namazını kılan vatandaşlar, Saraçlar Caddesi üzerinde toplandı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Mehteren Takımı'nın eşliğinde başlayan Londra Asfaltı Mimar Sinan Caddesi üzerinden devam ederek Selimiye Meydanı'na kadar devam etti.

Protokol üyelerinin meydanda kurulan tribünlerde yerini almasıyla birlikte programın ikinci bölümüne geçildi. Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, İstanbul'un fethinin önemine dair bir konuşma yaptı.

Ardından Edirne Valisi Gökhan Sözer, kutlamaların Edirne'de yapılmasına yaptığı katkıdan dolayı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a bir plaket verdi.

Burada bir konuşma yapan Vali Sözer, İstanbul'un fethinin bir çağın kapanıp yeni bir çağın açılmasına neden olan bir olduğunu söyledi.

Daha önce kutlamaların Topkapı Surları'nda yapıldığını hatırlatan Sözer, İstanbul'u fetheden Fatih Sultan Mehmet'in Edirne'de doğduğunu, Eski Camii'nde kılıç kuşandığını ve kendi adıyla yapılan köprü üzerinden geçerek sefere çıktığını ifade etti.

Fethin ve seferin babası ve banisinin Edirne olduğunu ifade eden Sözer, ?Onun için biz fethi Edirne'den başlatıyor ve bunu gelenek olarak devam ettirmek istiyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız fethin Edirne'den başlatılması için bu organizasyonu yapmış ve bizimle birlikte fethin yürüyüşünün buradan İstanbul'a başlatmak için gelmiştir. Büyükşehir Belediye Başkanı buraya ilgisinden ve İstanbul sevgisinden dolayı teşekkür ediyorum.? dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise hakkı üstün tutan bir milletin evlatları olduğunu belirterek fethin anlamının bu olduğunu ifade etti.

Programa, Edirne Valisi Gökhan Sözer, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın yanı sıra, AK Parti İstanbul milletvekilleri Ahmet Baha Öğütken, Harun Karaca, İdris Güllüce, Hüseyin Bürge, Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altınay, Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber