Elazığ, Uluslararası Türkçe Olimpiyatları programını sabırsızlıkla bekliyor

Bu yıl 10.'su düzenlenecek olan Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın Elazığ programının tanıtımı yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2012 19:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Elazığ Belediyesi Meclis Salonu'nda yapılan tanıtıma Elazığ Valisi Muammer Erol, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ile Hayat-Der Başkan Yardımcısı Dr. Erhan Demirbağ ve tertip komitesi katıldı.

Hayat-Der Başkan Yardımcısı Dr. Erhan Demirbağ, dünyada bir benzeri olmayan, Türkiye'nin gururu olan Türkçe Olimpiyatları programının Elazığ'da da yapılmasının büyük bir mutluluk olduğunu ifade etti. Demirbağ, şunları söyledi:

?İlk olarak 2003 yılında 17 ülkeden 62 öğrenci ile başlayan Türkçe Olimpiyatları, her geçen yıl artan katılımlarla devam etmektedir. Geçen yıl 130 ülkeden bin öğrenci ile etkinlikler gerçekleştirilirken, bu yıl katılan ülke sayısı 135'e, öğrenci sayısı da bin 500'e ulaşmıştır. Bu gençler, 30 Mayıs-14 Haziran tarihleri arasında ülkemizde 'İnsanlık El Ele' sloganıyla 41 ilde etkinliklerini sunacaklardır."

Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ise 10. Türkçe Olimpiyatları'nın şehirde gerçekleşmesinin ve ilin tanıtımı için de önemli olduğunu belirtti. Başkan Selmanoğlu, şunları söyledi: ?İlimizin tanıtımına büyük katkı sağlayacak, bununla birlikte milli ve manevi kültürümüz yanında yerel kültürümüzün de dünyaya yansıtılacağı bir etkinliğe en iyi şekilde ev sahipliği yapmak ve bu tarihi avantajı şehrimizin tanıtımı için büyük bir fırsata dönüştürmek için bugün siz paydaşlarımızla birlikteyiz. Son yıllarda hepinizin çok yakından takip ettiği ve ülkemizi dış dünyaya açan ve saygınlığımıza saygınlık katan, Türkçe'nin dünya üzerinde en çok konuşulan bir dil olma yönünde zemin hazırlayan bir etkinlik var. Yüreğinde Türkiye ve Türkçe sevdası taşıyan, ülkesine hizmeti büyük bir ibadet aşk ve şevkiyle yürüten gönül erenleri tarafından, 10 yıldan beri büyük bir özveriyle gerçekleştirilen 'Türkçe Olimpiyatları'na bu yıl kültürün başkenti olduğunu her fırsatta dile getirdiğimiz Elazığ şehrimiz de ilk kez ev sahipliği yapmış olacaktır.

Türkçe Olimpiyatlarının Elazığ programını, başta valiliğimiz olmak üzere Hayat-Der, İl Özel İdaresi ve birçok gönüllü kurum ve kuruluşlarla ortaklaşa düzenlemekteyiz. Bu dev organizasyonun kusursuz gerçekleşmesi için bizler kadar şehrimizin duyarlı insanları da ellerinden gelen destek ve gayreti göstereceklerine inanıyorum. Türkçe olimpiyatları vesilesiyle ilimize teşrif edecek 80 kişilik öğrenci grubumuzu, yine etkinliğin yapılacağı gün olan 31 Mayıs Perşembe günü Malatya Yolu'nda karşılayacağız. Kafileyi getiren ve özel dizayn edilen araçların öncülüğünde şehir turu attıktan sonra tarihi beldemiz Harput ziyaret edilecektir. Harput gezisinin ardından eski belediye binamız önünden Öğretmenevi önüne kadar mehteran eşliğinde bir kortej yürüyüşü gerçekleştirilecek.

Konuk ekibimiz, saat 17.00'den sonra etkinliklerin yapılacağı Atatürk Stadyumu'nda provalarını gerçekleştirecek. Saat 20.30'da ise şehrimizin sabırsızlıkla beklediği program başlamış olacak. Türk edebiyatının en güzide şairlerinin en seçkin şiirleri ile yine Türk musikimizin en nadide eserlerini, Türk okullarında okuyan yabancı öğrencilerin ağzından Türkçe olarak ve canlı şekilde dinlemek isteyen, Türk sanatının ve edebiyatının zirve yapacağı bu özel geceye katılıp, bu özel anları bizlerle birlikte paylaşmak isteyen hemşehrilerimizi 31 Mayıs Perşembe günü Atatürk Stadyumu'na bekliyorum. Türkçe Olimpiyatları vesilesiyle şehrimizi en güzel şekilde tanıtacağımıza olan inancımla bu etkinliği on yıldan beri ve her yıl daha da geliştirerek ve güzelleştirerek sürdüren muhabbet erenleri ve hizmet ehli kardeşlerime, programın Elazığ'da gerçekleştirilmesi yönünde desteklerini esirgemeyen sayın valimize, Hayat-Der yetkililerine ve binlerce isimsiz kahramana yürekten teşekkür ediyorum."

Elazığ Valisi Muammer Erol da 10.'su düzenlenecek olan Türkçe Olimpiyatları'na Elazığ'ın ev sahipliği yapmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi. Vali Erol, ?Yurt dışından gelecek katılımcıları şehrimizde en iyi şekilde ağırlayacağız. Elazığ'da bu tür bir etkinliğin yapılması şehrimizin tanıtımı için oldukça önemlidir. Elazığlı bütün misafirperverliğini gösterecek bu şölen oldukça güzel geçecektir. Bu etkinliği düzenleyen Hayat-Der yetkililerine, belediye başkanımıza şükranlarımı sunuyorum. Elazığlıların unutamayacakları bir program olacağını şimdiden ifade etmek istiyorum. Bütün hemşehrilerimizi 31 Mayıs Perşembe günü Atatürk Stadyumu'na bekliyoruz." diye ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber