Devlet korumasında büyüyen İsmail Sakın 6 yıldır emniyette çalışıyordu

Kayseri'nin Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda kafasına demir parçası isabet eden İsmail Sakın (25), 4 yaşındaki annesi tarafından terk edilince devletin koruma altına aldığı öğrenildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2012 20:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayseri'nin Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda kafasına demir parçası isabet eden İsmail Sakın (25), 4 yaşındaki annesi tarafından terk edilince devletin koruma altına aldığı öğrenildi. Yetiştirme yurdunda kalan İsmail Sakın, 2006 yılında Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde yardımcı teknisyen olarak göreve başladığı belirtildi.

Yozgat'ın Yenifakılı ilçesine bağlı Fakıbeyli köyünde 1987 yılında dünyaya gelen İsmail Sakın, 2 yaşında iken babasını kaybetti 4 yaşına geldiğinde de annesi tarafından terk edildi. Annesinin başkasıyla evlenmesi üzerine ortada kalan İsmail Sakın, 1991'de devlet korumasına alınarak Kayseri Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Yuvası'na yerleştirildi. Mimar Sinan Endüstri Meslek Lisesi'ni bitiren İsmail Sakın, 18 yaşından sonra yurttan ayrıldı ve Kayseri Emniyet Müdürlüğü'nde yardımcı teknisyen olarak göreve başladı. Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan İsmail Sakın, evli ve bir çocuk babası. 2 ay önce askerden gelen Sakın'ın eşi 3 aylık hamile.

Kayseri Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Süleyman Karadeli, 18 yaşına kadar devlet korumasında olan İsmail Sakın'ın örnek gösterdikleri bir çocuklar arasında olduğunu ifade etti. Sevilen bir kişiliği olan İsmail Sakın, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde geçirdiği beyin ameliyatı sonrasında yoğun bakıma alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber