Yankesiciliğe karşı ?alarmlı çanta'

Samsun'da ilginç buluşlarıyla dikkat çeken Mustafa Yiğit, icatlarına bir yenisini daha ekleyerek ?alarmlı bayan çantası' yaptı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2012 21:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun'da ilginç buluşlarıyla dikkat çeken Mustafa Yiğit, icatlarına bir yenisini daha ekleyerek ?alarmlı bayan çantası' yaptı.

Mustafa Yiğit, ayakkabı, gömlek, kravat, şapka, ceket ve robot icatlarının ardından ilginç bir çalışmaya daha imza attı. Dünya Mucitleri, Evrensel, Araştırmalar ve Geliştirmeler Derneği Genel Başkanı olan Mustafa Yiğit, bayanlar için alarmlı çanta yaptı.

Yankesicilik yöntemiyle hırsızlıklara karşı yaptığı çantayı tanıtan Yiğit, çantanın içerisine yerleştirdiği alarmın, çantanın fermuar veya kapağı açıldığı zaman devreye girdiğini söyledi. Yankesicilik yöntemiyle hırsızlık yapanlara karşı bu çantayı geliştirdiğini kaydeden Yiğit, ?Bu projeyi yapmaktaki amacımız, yankesicilik olaylarının önüne geçmek. Özellikle kalabalık yerlerde ve alışveriş merkezlerinde insanlara hissettirmeden çantaları soyulabiliyor. Şu anda dünyada bunu önleyen bir sistem yok. Biz de bu eksikliği fark ederek ?alarmlı çanta' yaptık. Bu sistem her çantaya uygulanabilir. Maliyeti çok düşük. Bunun seri üretimi yapılabilir. Çanta firmalarının teklifine açığız? dedi.

Alarmlı çantanın çalışma sistemi hakkında da bilgi veren Yiğit, ?Çanta hem içten hem dıştan kapatmalı olarak çalışıyor hem de uzaktan kumandalı olabiliyor. Alarmın hiçbir şekilde arıza yapma şansı yok. Batarya gücü yıllarca gidebilir. Çanta içersinde yer kaplamıyor? diye konuştu.

Çantayı test eden ve çok beğendiğini ifade eden üniversiteli öğrenci Öztaş, ?Herkeste olması gereken bir çanta. Yankesiciliğe karşı çok iyi bir buluş. Çünkü alışveriş merkezlerine bayanların çantalarının içersindekiler çalınıyor. Onun için korunması açısından çok güvenli ve herkese tavsiye ediyorum? şeklinde konuştu.

Daha sonra Yiğit, Samsun'un en işlek caddesi olan Gazi Caddesi'nde, yeni icat ettiği alarmlı bayan çantasını denedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber