Üstad Senfonisi, Konya'da beğeniye sunuldu

Ses sanatçısı Uğur Işılak, Necip Fazıl Kısakürek şiirlerini besteleyerek 'Üstad Senfonisi' adıyla albüm hazırladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2012 11:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sanatçı Işılak, Necip Fazıl Kısakürek'in vefatının 29. yılı anısına hazırladığı albümdeki eserleri ilk defa Konya'da seslendirdi.

Meram Belediyesi'nin evsahipliğinde Konya Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi büyük salonunda düzenlenen Necip Fazıl Kısakürek'i anma programına Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ve Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği 'Üstad Senfonisi' konseri öncesinde konuşan Beşir Atalay, sanatçı Uğur Işılak'ın Necip Fazıl Kısakürek'in şiirlerinden oluşan eserlerini ilk kez sunacağı programa katılmanın, kendisi için büyük onur olduğunu söyledi. Atalay, ''Büyük Üstad Necip Fazıl Kısakürek bizim için sembol bir isim. Bizim tarihimizde, düşünce, sanat hayatımızda rol oynayan, iz bırakan önemli isimlerden birisi. Özellikle bizim kuşağın, bizlerin yetişmesinde emeği büyük bir isim." dedi.

Atalay, Türkiye'de soylu düşünce, estetik ve seviyeli düşünce adına ne varsa, kim varsa; Necip Fazıl Kısakürek'ten, o dönemde yayımlanan Büyük Doğu dergilerinden bir pay aldığını ifade ederek, "Büyük üstad Necip Fazıl Kısakürek'e Allah'tan rahmet diliyorum. Konya'da onu tekrar fatihalarla, dualarla anıyoruz. Yetiştirdiği nesiller için, bizlere verdiği emek için Allah ondan razı olsun diyoruz.'' şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından sanatçı Uğur Işılak, ''Üstad Senfonisi'' albümündeki eserleri, 28 kişilik enstrüman grubunun görev aldığı orkestra ile birlikte seslendirdi. Salonu dolduran izleyiciler, Necip Fazıl Kısakürek'in ünlü eseri ''Sakarya'' şiirinin bestesi okunurken sanatçıyı, şiiri ve gıyabında şairi ayakta alkışladı. Meram Belediyesi'nin düzenlediği vefatının 29. yılında Necip Fazıl Kısakürek'i anma programına katılan İbrahim Sadri de Necip Fazıl'dan şiirler okudu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber