Başkan Güzelbey: Bundan sonra üretirken kaybetmeyeceğiz

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, yeni çıkan yasa ve yönetmelikle hem insanların hem de işletmelerin sağlıkla ilgili problemlerinin ortadan kaldırılmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2012 17:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Asım Güzelbey, Organize Sanayi Bölgesi (OSB)'ndeki işletmelere iş ve işçi güvenli başta olmak üzere hizmet vermek amacıyla OSB'de kurulan Gazikent Ortak Sağlık Güvenliği Birimi'nin açılış programına katıldı.

Gazikent Ortak Sağlık Güvenliği Birimi'nin açılışını Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey birlikte yaptı.

"İŞ KAZALARINDA DÜNYADA ÜÇÜNCÜ, AVRUPA BİRİNCİ SIRADAYIZ"

?Emek yoğun sektörün egemen olduğu kentimizde ülke ekonomisinin belkemiği sanayicimizin günün değişen koşullarına ayak uydurması kaçınılmaz bir hale gelmiştir." diyen Güzelbey, "Değişen üretim teknolojisinde, üretimin temel unsuru olan çalışanların sağlık, iş güvenliği, uygun çalışma ortamlarının sağlanmasını da olmazsa olmazların başında gelmektedir. Ülkemiz bugün iş kazalarında maalesef, dünyada üçüncü, Avrupa'da ise birici sırada yer almaktadır. Aslına bakarsanız biz üretirken kaybediyoruz. İnsanımız hayatını kaybediyor, sağlığını kaybediyor, ülkemiz iş kazalarından dolayı yıl da tam 4 milyar dolar para kaybediyor. Kayıt dışında yaşanan kazalar ve verdiği zarar ise bu hesaba dâhil değil. İş kazaları ve meslek hastalıkları, milli ekonomiye verdiği büyük zararlar yanında maliyetleri artırmak suretiyle işletmeler düzeyinde de önemli zararlara yol açmaktadır.? diye konuştu.

ÇALIŞTAY TEKLİFİ

Açılışa ev sahipliği yapan Gazikent Ortak Sağlık Güvenliği Birimi Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Sanağa da açılışta yaptığı teşekkür konuşmasının ardından, davetlilere kurumu gezdirdi ve yaptıkları faaliyetlerle ilgili bilgiler verdi.

Sanağa, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'e, Gaziantep'te İş Güvenliği Çalıştayı düzenlenebileceği önerisinde bulundu. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey de Birim'i gezerken, önerilerde bulundu. Her OSB merkezinde hekimlerin mobil olarak görev yapmasından yana olduğunu kaydeden Güzelbey, merkezde ise acil hastalara bakılabileceğini ifade etti.

Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, Organize Sanayi Bölgesi'nde açılan bu tesisin, tüm işletmelere en iyi ve en doğru hizmeti vereceğine inandığını söyledi.

Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker ise insan sağlığının her şeyden önemli olduğunu belirterek, işletmelerinde insan sağlığına ve dolayısıyla işyerindeki iş güvenliğine önem vermeleri gerektiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber