'Et ve tırnak birbirinden ayrılmak istendi'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sivas temaslarında ziyaret ettiği eski Madımak Oteli binasında yaptığı açıklamada, 2 Temmuz 1993'te et ile tırnağın birbirinden ayrılmak istendiğini söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2012 21:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere sabah saatlerinde kente gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kamulaştırılarak İl Özel İdaresi Bilim ve Kültür Merkezi olan eski Madımak Oteli binasını gezdi. Binayı gezen Bakan Çelik, Vali Ali Kolat'tan bina hakkında bilgiler aldı. Binanın giriş katında bulunan anı köşesini gezen Bakan Çelik, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 2 Temmuz 1993 yılında aslında et ve tırnağın birbirinden ayrılmak istendiğini söyledi.

Çelik ?2 Temmuz 1993 Türkiye üzerinde gerçekten kara bulutların çöktüğü acı bir gün. Aslında o gün et ile tırnak birbirinden ayrılmak istendi. Karanlık güçlerin oyunları, milletin feraseti karşısında mağlup oldu ve milletimiz birbirine düşürülmek istendi. 3 gün sonra Başbağlar'da aynı tezgah yine oynandı, milletimiz orada da bu oyunlara gelmedi, birliğini beraberliğini bozmadı.? diye

Çelik, Madımak Otel'e tekrar işlev kazandırılmasına dair ise, ?2 Temmuz 1993'te o acı olayın yaşandığı günün belki de ilk yakma eylemini girişiminin bulunduğu mekandayız. Bu mekanla ilgili hükümet olarak aldığımız karar öncelikle bu otelin satın alınması idi. Sayın valimizin girişimleri ile bu mekanı özel idareye almış olduk. Akabinde bu buraya nasıl bir dizayn konusunda çalışmalarımızı sürdürdük. Netice itibariyle barışı, dostluğu, kardeşliği yani milletimizin mayasını gün yüzüne çıkartan tabloyu vatandaşlarımıza sunmuş bulunuyoruz. Bu çalışmaları yaparken bir ideolojik yaklaşım içerisinde olmadık, ayrımcı yaklaşım içerisinde olmadık. Aklımızdan da böyle bir şey geçmedi. Amacımız var olan birliği, bütünlüğü, kardeşliği güçlendirecek ve o menfur olayları 2 Temmuzları telin edecek bir yaklaşımın ortaya konulması şeklinde oldu. Çok şükür bugün bunun gerçekleşiyor olmasını görmekten büyük mutluluk duyuyorum.? diye konuştu.

Dostluk ve kardeşlik mesajları veren Çelik, ?Hayırlı olmasını diliyorum, bu acıların bir daha yaşanmaması açısından buranın bir ibret vesilesi olarak tüm yazıların, üstatların, deyişlerinin dikkatle okunması gerektiğini ve insanı yaşatmanın ne kadar önemli olduğunu anlayacak ferasette olur birçok olumsuz beyinler. Yaşasın dostluğumuz, kardeşliğimiz.? ifadelerini kullandı.

Çelik, açıklamalarının ardından binadaki bilimsel cihazları inceledi. Bakan Çelik ve beraberindeki protokol üyeleri, dans eden robotun gösterisini de büyük bir heyecanla izledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber