YÖK Çalıştayı ERÜ'de yapıldı

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) GENOM ve Kök Hücre Merkezi'nde Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Çalıştayı düzenlendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Mayıs 2012 12:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ERÜ GENOM ve Kök Hücre Merkezi'nde düzenlenen çalıştaya AK Parti Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır, YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Yekta Saraç, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, rektörler, akademisyenler ile YÖK Üyeleri katıldı. Yüksek öğretimin yeniden yapılandırılma sürecinde yaşanan sorunlar ve çözüm önerilerinin tartışıldığı çalıştayda ayrıca üniversitelerdeki bilgi ve teknoloji üretimi de masaya yatırıldı.

İki ayrı oturum halinde gerçekleştirilen çalıştayın ilk panelinde konuklar, üniversitelerde bilgi ve teknoloji üretimi konularını ele aldı. Panele, TÜBA Şeref Üyesi Prof. Dr. Cengiz Dökmeci, YÖK Üyesi Prof. Dr. Recep Öztürk Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Mandal ve Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur konuşmacı olarak katıldı.

Çalıştayda bir konuşma yapan AK Parti Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır, "Türk üniversitelerine, öğrencilerine, akademisyenlerine ve iş birliği içinde bulunduğu tüm kurumlara geniş esneklikler sağlayan kurumlara dönüştürmeyi hedefliyoruz. Bu çerçevede 8 hedef belirledik. Birinci hedefimiz üniversitelerimizde çeşitli imkan vererek her kurumun kendi kurumsal kimliğini oluşturmasına imkan tanımaktır" dedi.

Bilimin önündeki her türlü engelin kaldırılması gerektiğini belirten Bakır, "Bilimin önündeki her türlü duvar, baraj, ses yıkılmalıdır, kaldırılmalıdır. Bilimsel ortamlarda yargının müdahil olması nasıl kabul edilebilir? Yargının üniversitelerde çok disiplinli çalışmalar yürüten, akademik sitelerde çok sayıda yayın yapan ancak rektör uygulamalarıyla kadro alamayan bilim insanlarımıza anahtar kelimeler koyarak, akademik jüri belirleyerek atamalarına ve yükseltmelerine doğrudan müdahil olunmasının önüne geçmeliyiz" şeklinde konuştu.

Çalıştay daha sonra panelistlerin kritikleriyle devam etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber