Acar: Liman Reis Mahallesi'nin sorununu çözeceğiz

AK Parti Narlıdere İlçe Başkanı Mehmet Acar ve yönetim kurulu, parti binasında Narlıdereli vatandaşlarla bir araya geldi, sorunlarını dinledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Mayıs 2012 14:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Narlıdere İlçe Başkanı Mehmet Acar ve yönetim kurulu, parti binasında Narlıdereli vatandaşlarla bir araya geldi, sorunlarını dinledi. Başta gecekondu, ecri misil ve kent yenileme çalışmaları ile ilgili çalışmaları vatandaşlarla paylaşan Acar, Narlıdere Liman Reis Mahallesi'nde oturan vatandaşları rahatlattı.

İlçe Başkanı Mehmet Acar, Liman Reis Mahallesi'nde, 1970'li yılların başında yapılan parselasyon çalışması ile oluşturulan arsaları satın alan vatandaşların, 1981 yılında bölgenin hazineye devredilmesi ile bedelsiz kamulaştırma ile karşı karşıya kaldıklarını ve arsalarını kaybettiklerini hatırlattı. Acar, yıllar süren hukuk mücadelesi ile herhangi bir sonuca ulaşamadıklarını kaydetti.

Hükümetin yaptığı kanun değişikliği ve hukuksal düzenlemeler ile mağdur olan vatandaşlara umut ışığı doğduğunu söyleyen Başkan Acar, daha sonra tapu mağduru vatandaşları da dinledi. Maliye Bakanlığı'nın konuyu yakından takip ettiğini ve gelişmeleri vatandaşlarla paylaştığını ifade eden Acar, Narlıdere ilçesi için canla başla çalıştıklarını ifade etti.

Parti olarak konunun takipçisi olduklarının altını çizen Acar, 1981 yılından günümüze kadar bir türlü çare bulunamayan bu sorunun daha fazla mağdurlar oluşturmaması için gerekli kurumlarla ilgili çalışma başlattıklarını dile getirdi. Acar, "Bugüne kadar Narlıdere'nin ve Narlıderelilerin hiçbir sorununa çözüm aramayan yerel yönetimler vatandaşlarımızın sorunlarına duyarsız kalmışlardır. Kendilerini halkçı olarak ifade edenler seçim dönemlerinde verdikleri hiç bir sözü tutmamış, seçimden sonrasında da oy almak için kapılarına gittikleri vatandaşlarımızı unutmuşlardır." dedi.

"VATANDAŞLARA VERDİĞİ SÖZÜ TUTMADI"

AK Parti İlçe Başkanı Acar, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur'un vatandaşlara verdiği sözü tutmadığını savundu. Acar, şunları söyledi: ?Ecri misil ve hazine tapuları konusunda sıkıntısı olan vatandaşlarımıza sorunlarınızı 16 Nisan'a kadar çözeceğim diyen Belediye Başkanı sayın Batur, henüz hiçbir girişimde bulunmamış, vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek yerine yine günü kurtarmak adına boş sözlerle Narlıdere halkını aldatmıştır. Narlıdere'nin ve Narlıderelilerin kaybolan yıllarının ve verilip tutulmayan sözlerin sonuna kadar takipçisi olacağız.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber