Çayırova Maratonu'nda 3250 atlet yarıştı

Kocaeli, Çayırova ilçesinde Çayırova Belediyesi tarafından organize edilen ve 14 ülkeden atletlerin katıldığı bu yıl da üçüncüsü düzenlenen Çayırova Yarı Maratonu'nda 3250 atlet kıyasıya yarıştı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Mayıs 2012 17:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kocaeli, Çayırova ilçesinde Çayırova Belediyesi tarafından organize edilen ve 14 ülkeden atletlerin katıldığı bu yıl da üçüncüsü düzenlenen Çayırova Yarı Maratonu'nda 3250 atlet kıyasıya yarıştı.

Yarışmanın en önemli koşusu olan 21 kilometrelik maratonun galibi Türk atlet Ali Haydar Tekgöz ipi göğüsleyen atlet oldu. Bu arada Fas, Polonya, Kenya, Mısır, Amerika, Etihopya, Moldova, Ukrayna ve Rusya gibi devletlerin önemli atletleri de bu yarışmaya dahil oldular.

MİLLİ ATLETLERİMİZDEN BÜYÜK BAŞARI

Çayırova ilçesinin parkurundaki koşuya yaklaşık 3.250 atlet katıldı. Amatör, profesyonel ve milli atletlerin de yakından takip ettiği ve katıldığı organizasyonda nefes kesen mücadeleler oldu. 21 kilometrelik maratonda yabancı atletleri geride bırakarak erkeklerde Ali Haydar Tekgöz birinci oldu. Bayanlarda ise olimpiyatlardaki temsilcilerimiz Bahar Doğan ve Ümmü Kiraz ikinci ve üçüncü sırayı paylaştılar.

Türkiye Atletizim Federasyon'un büyük desteği ve Çayırova Belediye Başkanlığı'nın organizasyonunda Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, Türkiye Atletizim Federasyon Başkanı Mehmet Terzi ve Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak katılımlarıyla uluslar arası etkinliğe destek verdiler.

HAVADAN ÖRÜMCEKLER YARIŞMAYI TAKİP ETTİ

Kocaeli'nde yapılan ilk uluslar arası spor etkinliği olan Çayırova maratonunu yaklaşık 5 bin civarında sporsever takip etti.

Organizasyonda ilk defa robot örümcekler kullanılarak havadan takip edilen ilk uluslar arası yarışma olarak da kayıtlara geçildi. Yediden yetmişe bir çok vatandaşın iştirak ettiği koşularda da çok çeşitli katagoriler yer aldı.

Bu katagorgiler ise şöyle: 1 kilometrelik minik adımlar, mini mini adımlar, 3 kilometrelik halk koşusu, 10 kilometrelik Çayırova koşusu ve 21 kilometrelik Çayırova Yarı Maratonu.

BÜYÜK ÖDÜL 10 BİN TL

Sırası ile başlayan ve tüm katılımcıların merakla beklediği 21 kilometrelik koşu hızlı ve coşkulu başladı. Koşuyu izlemeye gelen vatandaşlar tarafından start verilmesi ile başlayan alkış yağmuru koşunun sonuna kadar devam etti.

21 kilometrelik maratonun erkekler katagorisinde Ali Haydar Tekgöz birinci, Erhan Kuş ikinci ve Elphas Kimaru Ruto üçüncü oldu.

Bayanlar kategorisinde 1. Etiyopya'lı atlet Zinash Hayile Tola olurken Türkiye'nin gururu olan milli atletlerden Bahar Doğan ikinci ve Ümmü Kiraz üçüncü oldu.

10 kilometrelik Çayırova koşusunda ise bayanlarda Natalia Cherkes birinci, Mehtap Sızmaz ikinci ve Burcu Büyükbezgin üçüncü olurken, erkekler kategorisinde Demie Bıruk Getachew birinci, Youssef Kamali ikinci ve Hasan Pak üçüncü oldu.

Bu arada yarışmada dereceye giren sporculara para ödülleri dağıtıldı. Birinci olan atletlere 10'ar bin TL para ödülü verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber