Olimpiyat heyeti İstanbul'a geldi

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkan Yardımcısı Hasan Arat ve beraberindeki heyet Toronto kentinden İstanbul'a geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Mayıs 2012 19:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli voleybolcu Neslihan Darnel ile Arat, 2012 olimpiyatları meşalesini de getirdi.

Hasan Arat ve Neslihan Darnel, Atatürk Havalanı'nda basın mensuplarının sorularını cevapladı. Başkan Yardımcısı Hasan Arat, çok önemli bir başarı gösterdiklerini, İstanbul'un ve Türkiye'nin adaylık için Madrid ve Tokyo'ya göre şansının daha yüksek olduğunu söyledi.

Hasan Arat, olimpiyatların dünyanın en büyük organizasyonlarından birisi olduğunu belirterek, "Olimpiyatlara ve parolimpik oyunlara hak kazanan şehirler ve ülkeler dünyada kabiliyeti en yüksek, ekonomik durumu müsait ülkeler arasında özel statü kazanmaktadır. Bilindiği gibi ülkemizin genç nüfusu, kuvvetli bir ekonomik yapısının olması İstanbul'u teknik değerlendirme ilk üçe sokmuştur. Diğer adaylarla birlikte İstanbul dünyanın çok önemli markası olduğunu tüm dünyaya ilan etmiştir. Geride kalan 2-3 gün içinde dünyada 3 binin üzerinde haber ve yazı çıkmıştır. Bu bizim için onur verici olaydır." dedi.

HEM ASYA HEM DE AVRUPA'DA OLMASI ÖZEL BİR İMKAN

Hasan Arat, "Neden İstanbul derseniz bunun için çok özel nedenler var." diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Olimpiyatların ve parolimpik oyunlarının İstanbul gibi bir şehirde ve aynı anda iki kıtada Asya ve Avrupa'da yapılacak olması bize ve tüm dünyaya özel bir imkan sunuyor. İstanbul'un tarihi ve doğal güzellikleri, eski ve yeniyi temsil eden özellikleri bizi özel konuma getiriyor."

Hasan Arat, bunun henüz bir başlanğıç olduğunu da belirterek, "Türkiye ilk defa teknik oylamada icra kurulunun oylarıyla ilk üçe girdi. 5 adaydan ilk üçe girdi. Türkiye'nin en fazla oy aldığı alan hükümet ve halk desteği. Biz adaylık statüsüne geçtiğimiz andan itibaren gönüllü kuruluşlar, talebeler ve halkımızdan gönüllü çalışmaya yönelik çok büyük destek ve talepler aldık." ifadelerini kullandı ve sözlerini şöyle tamamladı:

"İkinci safhaya geçmek için 15-16 aylık bir süremiz var ve çok ciddi bir çalışma süreci olacak. Bu çalışma sürecinde gönüllülerle birlikte önemli bir ekip oluşturacağız ve bu işi başaracağımıza inanıyoruz. İstanbul bu sefer hazırdır. Türkiye 10 sene önceki Türkiye değildir. Türkiye olimpiyatları yapmaya, İstanbul olimpiyatları organize etmeye hazırdır ve bunu da haketmektedir.

Güçlü rakiplerle mücadele etmek sporcuların en büyük isteğidir. Bizim ekibimiz çok sporcu bir ekip. İstanbul güçlü rakiplerle anıldığı zaman değeri daha anlaşılabilecek bir şehirdir. Türkiye bu ligde olduğunu dünyaya ispatlamıştır. Gerek ekonomik olarak gerek genç nüfusu olarak, gerekse siyasi istikrarı olarak. Tüm hükümet ve muhalefetin verdiği destekle Türkiye örnek bir ülke olarak anılıyor."

Hasan Arat, basın mensuplarına 2012 Olimpiyat Meşalesi'ni gösterirken, Türkiye'nin de 2020 yılında kendi meşalesini diğer aday ülkelere hediye edecek konuma geleceğini söyledi.

Neslihan Darnel;

Milli voleybolcu Neslihan Darnel ise, olimpiyat heyetinin içinde bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. "Biz bu olimpiyatlara adayız. Benim için burada olmak çok büyük bir gururdu. Bu takımın bir parçası olmak mutluluk verici." diyen Darnel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çok keyifli anlar yaşadık beraber. Kısa listeye kalmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Umarım seneye eylül ayında da olimpiyatı ülkemize getiririz. Ben bu ekibin içinde sadece ülkemizi temsil etmiyorum, Türk sporcusunu, Türk gençlerini ve Türk kadınını temsil ettiğimi düşünüyorum. Bu da bana ayrı bir gurur veriyor.

Biz de Kadınlar Voleybol Milli Takımı olarak olimpiyatlara kaldık. Eğer 2020 Olimpiyatları'nı alırsak bu da bize ilham kaynağı olacaktır. Türk sporuna ve tüm branşlardaki sporculara moral olacaktır. Elimizden geleni ülkemiz için yapmaya hazırız ve bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber