Drag yarışlarının şampiyonu 89 model Şahin

Türkiye'nin en prestijli drag yarışı olarak bilinen Konya Oto Drag Yarışı'nın şampiyonu, 1989 model Şahin marka araç oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Mayıs 2012 19:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aracıyla dünyaca ünlü bir çok marka otomobili yarışta geride bırakan Emre Batmaz, 402 metreyi 10.957 saniye ile tamamlayarak, Türkiye rekorunu elde etti.

Popüler bir çok araba yarışlarından öte, araçlarda her türlü modifiyenin serbest olduğu Konya Oto Drag Yarışları birbirinden ilginç görüntülere sahne oldu. Murat 124, Kartal ve Şahin marka araçların çoğunlukta olduğu yarışlara katılan son model araçlar yarış sonunda hüsrana uğradı. Motorları mevcut gücünden kat kat güçlendirilen Şahin ve Murat 124'ler pistin en başarılı araçları oldu.

Özellikle motor aksamında yapılan modifiyeler ile güçlendirilen eski model araçlar, 402 metrelik pistte son model araçları geride bırakınca ilginç görüntüler ortaya çıktı. Kimi yarışlarda BMW, Mercedes ve Honda gibi yüzbinlerce TL'lik değeri olan otomobilleri geride bırakan Şahin'ler tribünlerden büyük alkış aldı.

Yarışlarda modifiyeli araç pilotlarının daha hızlı gitmek ve kalkış yapmak için çeşitli yöntemlere de başvurduğu görüldü. Kimi pilotlar, araçlarının koltuk gibi aksamlarını sökerek yarışa katılırken, kimi araç sahipleri ise lastiklerin zemine daha iyi yapışması için lastiklere kola döktü. Kimi pilotların ise motoru soğutmaya yarayan nitro tüpler kullandı, kimileri ise araç motorlarına anlamı çözülemeyen çeşitli spreyler sıktı.

Yarış sonunda ise 1989 model bir Şahin, kimi araçların 20 saniyede tamamlayamadığı 402 metrelik mesafeyi 10.957 saniyelik Türkiye rekoruyla tamamladı. Otomobilin sahibi Emre Batmaz, aracına 1050 beygir gücünde Mazda RX7 motoru taktırdığını, Drag yarışları için özel Sclik kullandığını ve bu yüzden arka kapıları iptal ettiğini söyledi. Yakıt olarak metanol kullanan sistem yerleştirerek gücü yüzde 20 artırdığını anlatan Batmaz, ?Aracıma modifiye için 150 bin TL'lik masraf yaptım.? dedi. Emre Batmaz, Finish bölümünde 230 kilometre hıza çıktığını ve durmakta zorlandığını dile getirdi.

Konya Otomobil Sporları Kulübü (KOSK) Başkanı Mustafa Sevgi, yarışmayla ilgili açıklamasında, drag yarışının bir ?kalkış' yarışı olduğunu söyledi. En iyi kalkış yapanın yarışı kazanma şansının da o kadar çok olduğunu dile getiren KOKS Başkanı Sevgi, Konya Drag yarışlarının Türkiye'nin en prestiji Drag yarışı olduğunu vurguladı. Şahin marka araçlarda özellikle Antalya, Aksaray ve Konya şehirlerinden katılımın yoğun olduğunu vurgulayan KOSK başkanı, her araca iki kalkış hakkı tanındığını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber