Kırım Türkleri Tepreç Şenliği'nde buluştu

Kırım Türklerinin asırlık geleneği Tepreç, Ankara'nın Polatlı ilçesinde coşkuyla kutlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Mayıs 2012 20:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kırım Türklerinin asırlık geleneği Tepreç, Ankara'nın Polatlı ilçesinde coşkuyla kutlandı. Polatlı Kırım Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği'nin Üçpınar Köyü'nde gerçekleştirdiği Tepreş Şenliği'nin bu yıl 8'incisi yapıldı.

Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, İlçe Müftüsü Mehmet Muslu ve çok sayıda Kırım Türkü'nün bir araya geldiği Tepreç Şenliği'nde; tatarların mutfağı, geleneksel el sanatları, kuşak güreşi tanıtıldı. Kırım Özerk Cumhuriyeti halk sanatçıları El Nara Küçük ve Tamila Ağabeybullah ise Kırım Türkülerini seslendirdi.

Polatlı Kırım Türkleri Derneği Başkanı Ali Sait Temurer, Tatar geleneklerini yaşatmanın ve gelecek kuşaklara aktarmanın görevleri olduğunu söyledi. Temurer, Tepreç'in Tekirdağ, İstanbul, Çorum ve Polatlı başta olmak üzere bir çok il ve ilçe de kutlandığını belirtti.

Tepreç'in, gelecek hasat mevsiminin bereketli geçmesi, ürünün bol olması için geçmişten günümüze aktarılan bir gelenek olduğunu anlatan Polatlı Kırım Türkleri Derneği Başkanı Ali Sait Temurer, ?Biz bu geleneği yaşatmak üzere kurulan bir derneğiz, bunu inşallah gelecek kuşaklara da aktarıyoruz. Gördüğünüz gibi halkımız geliyor kendileri eğleniyor, biz dualarımızı yapıyoruz, çeşitli yemek yarışmaları, güreş müsabakalarımızla birlikte gün boyu çeşitli etkinliklerle devam eden bir şenliğimizdir. İnşallah gelecek hasat mevsiminin de bize bereketli olmasını temenni ediyorum. Buradaki katılan bütün hemşehrilerime, uzaktan gelen dostlarımıza, herkese çok teşekkür ediyorum.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber