Çiçek: Avrupa, geçmişte şikayet ettiği aşılılık hastalığına kendisi yakalandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, Avrupa'nın geçmişte şikayet ettiği aşırılık ve fundamentalizm hastalığına kendisinin yakalandığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2012 16:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çiçek, şimdiden bunlar için tedbirler alınmazsa başka sıkıntılara yol açabileceği uyarısında bulundu. Avrupa'daki İslam karşıtlığının tırmandığını hatırlatan Çiçek, Avrupa'nın ırkçılık, İslam karşıtlığı ve aşırılığın üzerine gitmesi gerektiğini vurguladı.

Meclis'te düzenlenen Parlamentolar Arası Değişim ve Diyalog Projesi toplantısında konuşan Çiçek, bu projenin, Türkiye ve AB arasında ihtiyaç duyulan diyaloğu artıracağına inandığını söyledi. AB ile üyelik müzakerelerinin siyasi faktörler ve bazı üye ülkelerin iç politikalarından kaynaklanan sebeplerle duraksadığını ve fasılların açılmasının çeşitli bahanelerle engellendiğini belirterek, bu engellemelerin bazı ülkelerin iç siyasette halen Türkiye'yi istismar etmelerinden kaynaklandığını kaydetti. Karşılaşılan engellere rağmen reformları sürdürmeye kararlı olunması gerektiğini aktaran Çiçek, ancak muhataplarının Türkiye'nin AB üyeliği konusunda iyimser olmadığını ifade etti.

Avrupa'nın geçmişte şikayet ettiği aşırılık ve fundamentalizme kendisinin yakalandığını dile getirerek, şimdiden bunlar için tedbirler alınmazsa başka sıkıntılara yol açabileceğini kaydetti. Avrupa'daki İslam karşıtlığına da dikkat çeken Çiçek, Avrupa'nın ırkçılık, İslam karşıtlığı ve aşırılığın üzerine gitmesi gerektiğini dile getirdi. Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyacı bulunduğuna vurgu yapan Çiçek, 4 siyasi parti grubunun yeni anayasa konusunda sorumluluğu olduğunu söyledi.

TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı Mehmet Tekelioğlu Türkiye'nin AB adaylığı sürecinde iletişim sorunlarını aşmak ve yeni iletişim kanalları oluşturmak gerektiğini kaydetti. Toplantıya, milletvekilleri, büyükelçiler ve çok sayıda davetli katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber