Güven Güzelbey: Beko Basketbol Ligi'nde kalıcı olmak istiyoruz

Gaziantep Büyükşehir Basketbol Şube Başkanı Güven Güzelbey, TB2L'de uzun ve yorucu bir sezon geçirdiklerini ancak şimdiki amaçlarının Beko Basketbol Ligi'nde kalıcı olmak olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2012 18:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Basketbol İkinci Ligi'nde konum itibariyle zorlu yolculuklar yaptıklarını kaydeden Gaziantep Büyükşehir Basketbol Şube Başkanı Güven Güzelbey, ?Uzun ve yorucu bir sezon geçirdik. Konumumuz nedeniyle deplasmanlarımız genelde zorlu oluyordu. Rakiplerimiz bir kere bu yolu gelirken, biz ise sürekli deplasmanlarda aynı zorlukları yaşıyorduk. Bu yıl 44 karşılaşma oynadık. Ancak en başından bu yana hedefimiz vardı. O nedenle Beko Basketbol Ligi'nde olmamız çok sürpriz görülmemeli. 20 yıldır bu takım birinci ligde oynamıyordu. Bunu gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz.? dedi.

Amaçlarının Beko Basketbol Ligi'nde kalıcı olmak olduğunu da belirten Güzelbey, ?Biz müessese takımıyız ve şehir takımından farklı özelliklere sahibiz. Şehrimiz de bizim içinde bulunduğumuz duruma kenetlenmiş durumda. Tabii müessese takımı olunca farklı sorumluluklarınız oluyor. Altyapı ve oyuncu yetiştirme çok önemli. Üst yapısı iyi olan takımların atyapıları da iyi oluyor. Çünkü genç oyuncular, hedeflerini başarmış örnek oyuncular görüyorlar. Kendileri gibi aynı topla oynamış ağabeyleri olunca hedeflerine daha da inanıyorlar. Bu nedenle de üst yapıya daha çok değer veriyorlar.? açıklamasında bulundu.

Konya Selçuk Üniversitesi ile oynadıkları karşılaşmanın ardından düzenlenen şehir turunda halkın kendilerine sevgi gösterilerinde bulunduğunu söyleyen Güzelbey, bunun 2012-2013 sezonunda Beko Basketbol Ligi'nde mücadele edecek takımları için de çok önemli olduğunu belirtti.

Maçları 6.500 kişilik Karataş Spor Salonu'nda oynadıklarını kaydeden Gaziantep Büyükşehir Basketbol Şube Başkanı Güven Güzelbey, transferle ilgili olarak ise ?Açıkçası transferle ilgili çok geç kalmak istemiyoruz. Bölgesel Lig'den bu yana hep bir bütçe belirledik ve gerçekçi hedefler ortaya koyduk. Transfer yapmak kolay iş gibi gözüküyor. Ama daha sonra kulüpler maddi sıkıntıya giriyor ve maaşlarını da yatıramıyorlar. Biz böyle bir şey yaşamak istemiyoruz. Önce bütçemizin oluşmasını ardından da transferi netleştirmeyi hedefliyoruz.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber