Mobilya ve tekstilciler Moskova'da pazar araştırması yaptı

Muş Ticaret ve Sanayi Odası'nın 'Muş Mobilya ve Tekstil Sektöründe İhracat Girişimi' projesi kapsamında Rusya'ya giden firmalar, Moskova'da pazar araştırması yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2012 18:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ekonomi Bakanlığı ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ve Muş Ticaret ve Sanayi Odası tarafından organize edilen geziye mobilya ve tekstil firmalarının temsilcileri katıldı. Muş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şihmus Sinecem ve beraberindeki heyet, Moskova Ticaret Odası Başkanlığı, Moskova Ticaret Müşaviri ve Ticaret Müşavirliği görevlileri ile çeşitli görüşmelerde bulundu. Moskova Ticaret Odası'nda düzenlenen toplantıya Rusya Federasyonu Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı G.G. Petrov, Muş TSO Başkanı Şihmus Sinecem ve firma temsilcileri katıldı.

Türkiye'den gelen işadamlarının Rusya'da önemli işler yaptığını anlatan Petrov, potansiyelin yüksek olduğunu ve üreticilerin önemli paralar kazanabileceğini söyledi. Muş heyetine Rusya'nın ekonomik yapısı hakkında bilgi veren Petrov, işadamlarının çok rahat bir şekilde buralara gelebileceğini ve zaten Rusya'nın birçok yerinde Türk işadamlarının faaliyet gösterdiğini kaydetti.

Muşlu işadamlarının ihracat girişimi içerisinde olduğunu anlatan Sinecem, Rusya'ya gelen bazı firmaların ihracat yaptığını ve Moskova'da da pazar araştırması içerisinde olduklarını anlattı. Gezi programında sadece mobilya ve tekstil firmalarının olduğunu, ancak farklı firmaların da bu pazardan yararlanabileceğini sözlerine ekleyen Sinecem, bakanlığın bu tür organizasyonlara ciddi destekler sunduğunu ve bununla ihracattaki payın artmasını hedeflediklerini ifade etti.

Moskova'ya giden heyet daha sonra Moskova Büyükelçiliği'nde Ticaret Müşavirliğini ziyaret etti. Burada müsteşar yardımcıları tarafından bilgilendirilen heyet, pazar konusunda yaşanabilecek sorunlar başta olmak üzere çeşitli konularda bilgi alışverişinde bulundu.

Muş heyeti konakladığı otelde de ikili görüşmelerde bulundu. Ticaret ve Sanayi Odası tarafından İngilizce ve Türkçe hazırlanan katalog ve tanıtım filmleri buradaki firma yetkililerine dağıtıldı. İkili görüşmelerin yapıldığı toplantıya katılan Moskova Mobilyacılar Derneği başkanı ve beraberindekilere bilgiler veren Sinecem, Moskova'daki pazarın ne aşamada olduğu ve firmalara nasıl önerilerde bulunacaklarını sordu.

Moskova Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Atilla Kızılaraslan, Muş heyeti ile yakından ilgilenerek temasların başarılı bir şekilde sürdürülmesini sağladı. Muş heyeti, Moskova'nın en büyük mobilya alışveriş merkezi olan Grand AVM'de de incelemelerde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber