Aksoy: Mükellefler bildirimlerini elektronik ortamda yapmalı

Adana Vergi Dairesi Başkanı Serdar Aksoy, kurumlar vergisi ile ticari, ?kazancı basit usulde tespit edilenler hariç? zirai, serbest meslek kazancı elde eden gelir vergisi mükelleflerinin 31 Mayıs'a kadar elektronik ortamda bildirim vermeleri gerektiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2012 18:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aksoy, yazılı açıklamasında, söz konusu bildirimin nasıl doldurulacağına ilişkin verilere www.gib.gov.tr adresinden ulaşılabileceğini kaydetti.

Bildirimin doldurulmasında faaliyet kodu ve diğer bilgilerin doğru girilmesinin mükellef açısından önemli olduğunu hatırlatan Aksoy, ?Faaliyet kodları internet vergi dairesinde bildirim girişinin yapılacağı sayfada nace (Altılı Faaliyet) Sözlüğü başlıklı dosyada yer almaktadır.? dedi.

Bildirimini elektronik ortamda belirlenen süre içinde vermeyen, eksik ya da yanıltıcı işlemde bulunan mükellefler hakkında 'özel usulsüzlük cezası kesileceğini7 ifade eden Aksoy, ?Mükelleflerimizin cezalı duruma düşmemeleri için bildirimlerini elektronik ortamda süresinde ve doğru bir şekilde vermeleri önem arz etmektedir.? uyarısında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber