'Olimpik Gün Yürüyüşü' dünya ile aynı anda Balıkesir'de de yapılacak

Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhan Aslan, 10 Haziran Pazar günü dünya ile birlikte aynı anda Türkiye'de de yapılacak olan 'Olimpik Gün Yürüyüşü'nün bir ayağının da Balıkesir'de yapılacağını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2012 18:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Etkinliğin Türkiye'de 8 şehirde düzenleceğini belirten Aslan, Balıkesir'deki yürüyüşün saat 10.00'da yapılacağını kaydetti. Aslan, vatandaşları etkinliğe katılmaya davet etti.

Olimpik Gün Yürüyüşü'nün tanıtım toplantısı, Kurtdereli Spor Salonu'nda yapıldı. Toplantıya Vali Yardımcısı Günay Özdemir, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Genel Sekreter Yardımcısı Bilal Porsun, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi Esat Yılmaer, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Öztozlu, İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Yılmaz, Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Engin Sancı, Emniyet Müdür Yardımcısı Uğur Öztürk, eski milli atlet İsmail Akçay ve öğrenciler katıldı.

Toplantıda konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan, etkinliğin yaklaşık 20 yıldır dünyanın bir çok yerinde milyonlarca kişinin katılımıyla yapıldığını söyledi. 10 Haziran'da, bütün dünyada 205 ülke ile aynı zamanda milyonlarca kişinin katılımı ile gerçekleşecek etkinliğin, Türkiye ayağında ise Balıkesir, İstanbul, Denizli, Mersin, Kocaeli, Konya, Eskişehir ve Rize olmak üzere toplam 8 şehirde de yapılacağını aktaran Aslan, etkinliğe toplam 30 bin kişinin katılımının hedeflendiğini bildirdi.

Müdür Aslan, 10 Haziran Pazar günü saat 10.00'da, Atatürk Stadı önünden başlayacak yürüyüşün, sırasıyla Bahçelievler Mahallesi, Yüzüncüyıl Caddesi ve Çarşamba Pazarı'ndan sonra yine stad önünde sonlanacağını kaydetti. Aslan, etkinliğe katılmak isteyen vatandaşların, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Yaylada AVM'de bulunan stantlarda kayıt yaptırabileceklerini ifade etti.

Vali Yardımcısı Günay Özdemir ise Olimpik Gün Yürüyüşü'nün şehrin tanıtımı için büyük bir fırsat olduğunu belirterek, vatandaşlara katılım çağrısında bulundu. Balıkesir olarak böylesi uluslararası bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olacaklarını aktaran Özdemir, vatandaşlardan destek istedi. Toplantıya katılan eski Milli Atlet İsmail Akçay ise Olimpik Gün Yürüyüşü'nün önemli bir organizasyon olduğunu vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber