Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun son toplantısı başladı/ Video

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 14:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun son toplantısı, Sayıştay Başkanı Recai Akyel başkanlığında başladı.

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, memurlar ile hükümet arasında yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşma sağlanamayan teklifleri karara bağlamak üzere Devlet Personel Başkanlığı'nda bir araya geldi.

Toplantı, genel mali hükümlerin değerlendirilmesiyle başladı.

Cuma gününden itibaren yapılan dört toplantıda, Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti Başkanı Ahmet Gündoğdu ile kamu işveren heyeti başkan temsilcisi, Kurul tarafından dinlendi.

Hizmet kolunda yetkili 10 sendika temsilcisinin sunumlarının ardından, Türkiye İstatistik Kurumu, Gelir İdaresi Başkanlığı ile Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü temsilcileri de Kurul'a bilgi verdi.

Bugünkü toplantıda taleplerin nihai değerlendirmesi yapılacak ve kurul kararı kamuoyuna açıklanacak.

Kurul kararı daha sonra Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe girecek.


HAKEM KURULU BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

Bugün nihai kararını açıklaması beklenen Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun toplantısı öncesinde, Kurul'a başkanlık eden Sayıştay Başkanı Recai Akyel açıklama yaptı.

Devlet Personel Başkanlığı girişinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akyel, toplantının henüz başlamadığını ifade ederek, bugünkü toplantının geç saatlere kadar sürebileceğinin sinyalini verdi. Akyel, gazetecilere henüz açıklama yapılması için çok erken olduğunu, açıklamanın daha sonra toplantının sonunda yazılı olarak yapılabileceğini bildirdi.

İŞTE O AÇIKLAMA;


ZAM KARARI BUGÜN AÇIKLANIYOR

ANAYASA değişikliği kapsamında toplu sözleşme hakkı elde eden memurların, toplu sözleşmeli zamları bugün belli oluyor.

Sayıştay Başkanı Recai Akyel başkanlığındaki hakem heyeti, 2012 ve 2013 yıllarına ilişkin zam oranlarını bugün belirleyecek ve kamuoyuna açıklayacak. Heyetin belirleyeceği rakamlar nihai karar olacak. Toplu sözleşme süreci 30 Nisan'da başladı. Yaklaşık bir aylık süre içinde kamu işveren heyeti ve sendikalar zam oranları konusunda anlaşamadı. Kamu işveren heyeti, son olarak memurlara ilk yıl için 3.5+4, ikinci yıl içinde 3+3 zam teklifinde bulundu. Ancak memurlar bu teklifi, ?dağ fare bile doğurmadı' diyerek kabul etmedi. Anlaşma masasından kalkan memurlar, 23 Mayıs'ta 1 günlük grev yaptı. Yurdun dört bir yanında memurlar sokaklara döküldü. Tren seferleri aksadı.

Ödemeler 15 Haziran'da yapılacak

Anlaşmazlık olması nedeniyle devreye hakem heyeti girdi. Hakem heyetinin çalışmaları da, belirlenen takvime göre 29 Mayıs'ta yani bugün doluyor. Beş gündür tarafları dinleyen heyet, zam oranlarını belirleyerek kamuoyuna açıklayacak. Hakem heyetinin belirlediği zam oranlarından, yaklaşık 2.6 milyon memur ile 1.9 milyon memur emeklisi yararlanacak. Her iki kesime de, zammın dışında gecikme zammı ve beş aylık fark da ödenecek. Fark ve gecikme zammının da, 15 Haziran'da yapılması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber