'Ara eleman sıkıntısı ciddi, meslek liseliler kendilerini iyi yetiştirmeli'

Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, ara eleman sıkıntısının ciddi anlamda yaşandığı, katsayı sorununun ortadan kalktığı bir dönemde meslek liselerinde okuyan öğrencilerin kendilerini iyi yetiştirmeleri gerektiğini belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 10:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karaman Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, öğrencilerin katsayı sorununun ortadan kalkması ile ulaşabilecekleri noktaları görmelerine ve geleceklerine yön vermelerine katkı sağlamak amacıyla kariyer günleri düzenledi.

Yunus Emre Konferans Salonu'nda yapılan programa; Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, İl Sağlık Müdürü Dr. Nuriye Ulu, Karaman Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Cafer Avcı, öğretmenler, öğrenciler ve konuşmacı olarak Muğla Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekan Yrd. Doç. Dr. Ali Kasal, Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hilmi Toker ve öğretim görevlileri Uğur Günsel ve Mehmet Yüksel katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, işsizliğin niteliksiz elemanlar için olduğuna işaret ederek, ?Ne iş olursa yaparım' mantığının doğru olmadığını, bu anlayışın terk edilmesi gerektiğini söyledi. Türkiye'nin, ekonomik anlamda gelişmeye devam etmesinde en önemli yükün, kendilerini iyi yetiştirip iş hayatına atılan meslek liseli öğrencilerin üzerinde olduğunu ifade eden Aksoy, ?Bizler fiziksel anlamda destek verip okuyacağınız ortamları hazırlayacağız. Sizler de eğitim öğretimlerinizi imkanları değerlendirerek, yetişmiş ve bilinçli bireyler olacaksınız. Bu adımlar doğru atıldığında ülkemiz her anlamda gelişmeye hazır olacak.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber