Amerika'da eğitim gören Balkan kökenli öğrenciler Gebze'de buluştu

Amerika'daki üniversitelerde eğitim gören Balkan kökenli öğrenciler, 2 aylık staj projeleri kapsamında geldikleri Türkiye'de, Gebze Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri ile buluştu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 12:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Amerika Balkan Federasyonu (FEBA) aracılığıyla Türkiye'ye gelen 50 öğrenci, Balkan Sosyal İktisadı Akademik İşbirliği Derneği (BALKANSİAD) ile staj projesi kapsamında Gebze Belediyesi ve Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği'nin ev sahipliğinde Gebze'de bir araya geldi.

Programa katılan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker duygusal bir konuşma yaptı. 1912 Balkan Harbi'nden sonra oradaki akraba toplulukları arasındaki ilişkinin sona erdiğini hatırlatan Başkan Köşker, "2012'ye geldiğimizde, yani aradan 100 yıl geçtikten sonra burada bir araya gelişimiz bizlere gelecek adına umut veriyor. Bir asırdır bir araya gelemeyen insanların torunları olarak bu topraklarda yeni bir birliktelik inşa edebileceğimize inanıyorum. Sizin bu gelişiniz bunun temelini oluşturmaktadır. Sebep olanlara en içten teşekkürümü bildiriyorum." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin ABD'de çok fazla bilinmediğini, bazen de Arap ülkeleri ile karıştırıldığını anlatan misafir öğrenciler, çok farklı ve oldukça gelişmiş bir ülke, büyük bir kültür, yakın ilgi ve sevgi gördüklerini söyledi. Programa Bulgaristan'ın İstanbul Konsolosu Todor Petkov ve ailesi de katıldı.

Amerika'daki Balkan kökenli öğrencilerin Türkiye'ye bakışın çok bulanık olduğunu belirten FEBA yetkilileri, bu konuda yanlış bilgiler ve yönlendirmelerin olduğunu, Türkiye'nin 3. dünya ülkesi gibi algılatıldığını, ancak şimdi gördükleri karşısında tabularının kırıldığını ifade etti. Bu tür programların artarak devam etmesi temennisinde bulunan FEBA yetkilileri, misafir öğrenciler adına Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği mensuplarını Amerika'ya davet etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber