Amerikalı Yazar Katharine Branning, Rize'de

`Bir Çay Daha Lütfen` isimli kitabında çay kültüründen yola çıkarak Türkiye`yi ve Türk insanını anlatan Amerikalı yazar Katharine Branning, çayın merkezlerinden Rize`ye geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 12:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rize ziyaretinde yöreye özgü peştamal giyen, pepeçura olarak bilinen Rize tatlısından tadan ve çay toplayan Branning, "Şimdi tam Rizeli olduk." dedi. Branning, Rize'de yapılacak olan 10. Türkçe Olimpiyatları için Çaykur ve Türkçe Olimpiyatı Rize Koordinatörlüğü organizasyonunda şehre geldi. Branning için Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu ve ilde yapılacak olan olimpiyat yetkilileri tarafından Ziraat Çay Bahçesi'nde kahvaltı programı düzenlendi. Kahvaltı sonrası kendisine üzüm şurubundan yapılan ve Rize'de pepeçura olarak bilinen tatlıdan ikram edilen Branning, "Rize çayı, pepeçura, Rize simidi yedim. Şimdi tam Rizeli oldum." dedi.

Çay bahçelerini görmek isteyen Branning, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu'nun eşi Emine Sütlüoğlu tarafından kendisine giydirilen Rize peştemalı ile çaylığa girerek çay topladı. Çay makasını eline alan Branning'in çay toplama işinde marifetli olduğu gözlendi. Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu tarafından Amerikalı yazar Branning'e Rize çayı hediye edildi.

Sütlüoğlu, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, "Yazarımız kitabında çayımız ile Türk kültürümüzü özdeşleştirmiş. Türk çayının tanıtımı adına bu kitabın çok yararlı olacağına inanıyorum. Çayımızı bu denli güzel anlatan Katharine Branning'i çayın başkenti Rize'de ağırladık. Çayımızın fahri elçisi ilan ettiğimiz Brannig'e Türk çayına yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber