KESK'ten Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na çağrı

Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) üyesi memurlar AKM önünde düzenledikleri eylem ile, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na çağrıda bulundu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 13:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapılan eylemde basın açıklamasını okuyan KESK Sakarya Dönem Sözcüsü Kazım Bibinoğlu, ?Kamu emekçilerinin en temel ekonomik, demokratik ve sosyal talepleri karşısında üç maymunu oynayan; taleplerimizi görmezden gelen AK Parti hükümetine karşı gerçekleştirdiğimiz 23 Mayıs Grevi Türkiye'nin dört bir yanında geniş bir katılımla yapılmıştır. Grevimize büyük bir hoşgörü ile sahip çıkan ve haklı mücadelemizde yanımızda olan her kesime teşekkür ediyoruz. Ayrıca bu greve katılan tüm emekçileri de kutluyoruz. Geldiğimiz noktada, kimsenin kamu emekçilerinin 23 Mayıs grevinde ki talepleri görmezden gelmesi mümkün değildir? dedi.

Bibinoğlu açıklamasına şu sözlerle devam etti: ?Kamu emekçilerinin grev ile verdiği mesaj, AK Parti hükümeti tarafından net bir şekilde görülmelidir. AK Parti hükümetini Kamu Görevlileri Hakem Kurulu ile devam edecek süreci baskılamaya dönük girişimlerine son vermesi konusunda uyarıyoruz. Buradan Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na da çağrıda bulunuyoruz. 23 Mayıs'ta ortaya çıkan iradeyi görmezden gelmeye sizin de hakkınız yoktur. Kamu emekçilerinin taleplerinden ve ülke gerçeklerinden kopuk olarak yapacağınız her değerlendirme zaten tartışmalı olan bağımsızlığınızı daha da sorgulanır hale getirecektir. Başbakan öğretmenlerin emeğini aşağılamaktan vazgeçmeli, sorunlarımıza kalıcı çözümler üretmek için çalışmalıdır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber