Büyükşehir, muhtarlıkları otomasyona kavuşturacak

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Elektronik Muhtarlık Otomasyon Sistemi (SEMOS) projesini hayata geçiriyor. Proje çerçevesinde muhtarlara bilgisayar da hediye edilecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 14:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, proje ile muhtarların yetkili oldukları mahalle sınırlarında ikamet eden vatandaşlara muhtarlık hizmetlerini, daha aktif, daha hızlı ve çağın şartlarına daha uygun bir şekilde yapmalarını sağlayacağını söyledi.

Sistemin muhtarlara büyük kolaylıklar sağlayacağını açıklayan Başkan Zeki Toçoğlu, ?Muhtarlarımız daha önce böyle bir modern bir sisteme sahip olmadıkları için vatandaşa dönük hizmetlerde bazı aksaklıklarla karşılaşabiliyorlardı. Konuyla ilgili Sakarya Muhtarlar Derneği Başkanımız Erdal Erdem'den bu yönde gelen talep karşısında Bilgi İşlem Dairesi'ndeki arkadaşlarımız bir süreden beri bazı çalışmalar yürütüyorlardı. Bu çalışmalar çerçevesinde SEMOS programını oluşturduk. SEMOS, muhtarlarımıza büyük kolaylıklar sağlayacak? diye konuştu.

SEMOS'un üç ana modülden oluştuğunu vurgulayan Toçoğlu, şu bilgileri verdi: ?Bu modüller ana modül, talep modülü ve raporlar modülünden oluşuyor. Muhtarlar, SEMOS ile nüfus cüzdan örneği, yerleşim yeri belgesi, uluslar arası aile cüzdanı talep belgesi ve daha birçok hizmeti bilişim çağının gerekleri gözetilerek hazırlanmış SEMOS programı çerçevesinde yapabilecekler ve mahallelerinde yaşadıkları problemleri SEMOS aracılığıyla Büyükşehir Belediyesi'ne iletebilecekler.?

SEMOS ile birlikte muhtarlara yeni bilgisayarları da teslim edeceklerini belirten Başkan Toçoğlu, ?Bu uygulamayla vatandaşlarımız muhtarlığa geldiklerinde muhtarlık ile ilgili işlemlerini daha hızlı ve seri bir şekilde yapabilecekler. Ayrıca Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde toplam 311 muhtarımıza programlarını kullanabilecekleri bilgisayarları da hediye ediyoruz.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber