Olimposgaz, 2012'de Antalya'ya 18 milyon liralık yatırım yapacak

Antalya'nın doğalgaz dağıtım ihalesini alan ve 2008 yılından beri bölgeye gaz veren Olimpos Doğal Gaz Dağıtım A.Ş, 2012 yatırım programına başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 14:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu yıl toplam 18 milyon liralık yatırım bütçesi ayıran şirket, bunun 12 milyonluk kısmını Konyaaltı'na yapacak. Olimposgaz, 2012'de Kepez, Kadriye, Belek ve Serik'te servis hatlarının yapımına devam edecek.

Konyaaltı Belediyesi'nin ve vatandaşların talebi sonucunda yatırım projesine dâhil edilen bölge için gerekli izinler, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından verildi. 2012 yatırım planına göre ilk etapta, yaklaşık 2 bin bina ve 19 bin konutun bulunduğu Gürsu, Altınkum, Uluç, Uncalı ve Siteler mahallelerinin gaz dağıtım hatları kurulacak.

Bünyesinde Olimposgaz'ı da bulunduran Energaz Yapım Direktörü Alim Karataş ve Müşteri Hizmetleri Koordinatörü Kadir Pektaş, düzenledikleri basın toplantısında 2012 yılı yatırım programını açıkladı. Bu yıl yatırımlarda Konyaaltı'na ağırlık vereceklerini belirten Karataş, nisan ayından itibaren Konyaaltı bölgesine gaz arzını sağlayacak hatların imalatına başladıklarını bildirdi.

Kepez Yeni Doğan Mahallesi'nden başlayarak Boğaçayı'na kadar uzanan 13 kilometrelik çelik hattın yapımının da devam ettiğini kaydeden Karataş, ?Konyaaltı bölgesinin tümünü besleyecek şekilde ve ilçenin 30 yıllık büyüme hızı dikkate alınarak projelendirilen çelik hattın tamamlanmasının ardından vana, take-off montajları ve test çalışmaları yapılacak. Bölgeye sonbahar döneminde gaz arzı sağlanmasını hedefliyoruz.? dedi.

Çelik hattın yanı sıra Konyaaltı Gürsu, Altınkum, Uluç, Uncalı ve Siteler mahallerinin 68 kilometrelik doğalgaz dağıtım şebekesinin imalatına da başladıklarını aktaran Karataş, şunları kaydetti: ?İlk etapta Gürsu ve Altınkum mahallelerinin alt yapısı tamamlanacak. Çalışmaların 2. etabında ise Uluç, Siteler, Uncalı mahallelerinin polietilen imalatına başlanıp şebekenin kurulması ve ardından yapılacak test ve devreye alma çalışmalarının ardından bölgeye ekim 2012'de gaz vermeyi planlıyoruz. Konyaaltı ilçesine doğal gaz sağlayacak çelik ve polietilen dağıtım hatlarının yapımı, Antalya Büyükşehir Belediyesi Alt Yapı (AYKOME) ve Ulaşım Koordinasyon (UKOME) merkezlerinin 23 Mart 2012 tarihinde tebliğ edilen kararına uygun olarak gerçekleştirilecek.?

ANTALYA'DAKİ DOĞALGAZ ABONESİ 9 BİNE YAKLAŞTI

Antalya'da 2008 yılından beri yatırımlara devam ettiklerini dile getiren Karataş, 2010 yılında izin alamadıklarından dolayı çalışma yapamadıkları bilgisini verdi. ?Belediyeler önümüzü açarsa hatları daha çabuk döşeriz.? diyen Karataş, Lara-Kundu bölgesinde doğal gaz talebinde bulunan 23 otelin yaz döneminde, Belek'te yer alanların ise bu yıl içinde gaz kullanabileceklerini belirtti. Karataş'ın verdiği bilgilere göre, Antalya'da 2012 yılı itibariyle 8 bin 784 doğalgaz abonesi bulunuyor.

6 TAKSİTTE DOĞALGAZ KAMPANYASI

Energaz Müşteri Hizmetleri Koordinatörü Kadir Pektaş ise doğalgaza geçişi kolaylaştırmak ve Konyaaltı'nda abone olmak isteyenleri doğalgaz ile tanıştırmak amacıyla ?6 Taksitte Doğal Gaz' kampanyası başlattıklarını bildirdi. Kampanyanın 30 Haziran tarihine kadar süreceğini kaydeden Pektaş, ?Kampanya ile doğalgaz abonesi olmak isteyenler, Abone Bağlantı Bedeli'ni 6 taksitte ödeyebilecek. Doğalgaz çalışması yapılan bölgelerde abonelik ve kampanya konusunda ayrıntılı bilgiler veren özel tanıtım kitleri dağıtıyoruz. Antalyalılar bu kampanya sayesinde 365 gün 24 saat boyunca kullanıma hazır doğalgaz enerjisiyle, ısınma, sıcak su ve pişirme masraflarında yüzde 60'a varan tasarruf imkânı sağlayacak.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber