Yozgat, pestilde Gümüşhane'ye rakip olacak

Sorgun ilçesinde Turan Erdal isimli bir girişimci, Gümüşhane pestillerine rakip olacak kalitede pestil üretimine başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 16:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sorgun Yöresel El Sanatları Merkezi'nde açtığı imalathanede üretime başlayan Erdal, 25 yıl inşaatlarda çalıştığını, sıvacı ustası olduğunu, bir arkadaşının tavsiyesi üzerine pestil işine girdiğini söyledi. Erdal, "Bu iş, sıvacılık işine benzediği için çok zorlanmadım. Bunun eğitimini de aldım. Aylık 10 ton pestil üretimi yapıyorum. 25 yıl sıvacılık yaptığım için pestil yapmak işimle de örtüşüyor. Çünkü ikisi de mala ile yapılan bir iş olduğu için benim için pek zor olmadı. İşi çok sevdim. Burada önemli olan pestili bezlere incecik serebilmek, bunun için de el becerisi olması gerekiyor." dedi.

İmalathanemizde 12 çeşit pestil üretimi yaptıklarını ifade eden Erdal, "Fındıklı, fıstıklı ve Antep fıstıklı üretim yapıyoruz, bu çeşitlerimizi daha da artırabiliriz. Yaza göre kışın işlerimiz daha yoğun oluyor. Pazarda ise büyük illerimize Ankara, İstanbul, Antalya ve Bursa'ya gönderiyoruz. 8 çalışanımızla bu üretimi yapıyoruz. İlerleyen dönemde kapasite artırımına giderek bu çalışan sayımızı artırmayı düşünüyoruz. Bu ürün Gümüşhane'ye özgü bir ürün olmasına rağmen biz Gümüşhane'den daha kaliteli pestil üreteceğimize inanıyoruz." diye konuştu.

Çalışanlar da ilk defa pestil işinde çalıştıklarını belirterek, şunları ifade etti: "ilimizde ve ilçemizde bugüne kadar pestil üretimi hiç olmadığı için daha önce böyle bir işte çalışmadık. İlk defa böyle bir işte çalışıyoruz. Pestil yapmak zor değil, işimizi severek yapıyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber