KASİF'ten Suluovalı işadamlarına 'İnsan Kaynakları Yönetimi' semineri

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF)'nun öncülüğünde Amasya'nın Suluova ilçesindeki işadamları 'İnsan Kaynakları Yönetimi' konulu konferansta bir araya geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 18:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KASİF'in yanı sıra Suluova Sanayici ve İşadamları Derneği (SUSİAD) ve Suluova Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle düzenlenen konferansa KASİF Genel Sekreteri ve Yönetim Danışmanı Yaşar Bıyıklı konuşmacı olarak katıldı. İşletmelerde verimliliğin, karlılığın artmasının, yüksek katma değerin elde edilmesinin, kısacası başarının ana unsurunun insan olduğunu söyleyen Yaşar Bıyıklı, şöyle devam etti:

"İşletmelerin gerçek zenginliği insandır. Bu nedenle, yeniliğe ve değişime açık, öğrenmeye istekli, müşteri odaklı, ekip çalışmasına yatkın, çabuk uyum sağlayabilen her şeyden önemlisi de paraya değil de işine aşık insanlarla çalışmak lazım." dedi.

Çalışanların maddi ve manevi olarak iyi bir şekilde motive edilmesi gerektiğinin altını çizen Bıyıklı, "Çalışanların eğitim programlarıyla kapasitelerinin artırılması, işletmeye bağlılığının sağlanması gerekir. Paraya değil de işe aşık, vagon gibi sürekli itilecek ve çekilecek değil de lokomotif gibi adeta kendinden motorlu kişileri bulmak, işe almak ve elde tutmak gerekir." ifadelerini kullandı.

'Her şey elimin menzili altında olsun' döneminin geride kaldığını ifade eden Yaşar Bıyıklı, "Girişimciler, gözetleme ve denetleme sistemini kurarak, bilgi, beceri ve ahlakına güvendikleri çalışanlarına yetki ve sorumluluk devretmekten korkmamalı. Aksi takdirde her şey elinizin altında kalırsa, zamanını etkili ve verimli kullanamaz, daha hızlı ve daha doğru kararlar alamaz, yeni politikalar oluşturamaz, çalışanlarınızı ve kendinizi geliştiremez ayrıntılarda boğulur kalırsınız, büyüyemez ve gelişemezsiniz." şeklinde konuştu.

"SULUOVA'NIN EKONOMİSİNE KATKIDA BULUNMAYI AMAÇLIYORUZ"

SUSiAD Başkanı Ahmet Korkmaz ise konferansın açış konuşmasında SUSİAD olarak bir taraftan paneller ve seminerler düzenleyerek iş dünyasının bilgi dağarcığının gelişmesine katkı sağlamaya çalıştıklarını söyledi. Korkmaz, "Diğer taraftan da yurt dışına geziler düzenleyerek girişimcilerin dış ticaret kapasitesinin yükseltilmesine çalışıyoruz. Kurulduğumuz günden bu yana derneğimiz Suluova'nın sosyal, ekonomik ve kültürel alanlarda gelişmesi için gayret sarf etmektedir. Globalleşen dünyada farklılaşan ekonomik şartlara ayak uydurmak toplumumuz için çok önemlidir. Biz de SUSİAD olarak Suluova'mızın ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla bu tür faaliyetleri yapmaya çaba sarf ediyoruz." dedi.

Suluova Ticaret ve Sanayi Odası olarak, eğitim, seminer ve konferans gibi etkinliklerle üyelerini sürekli olarak bilgilendirmeye çalıştıklarını ifade eden Suluova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Turgut Aksu da, günümüzde insan kaynakların yönetiminin işletmeler açısından son derece önemli olduğuna dikkat çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber