Ereğli'de Özel Çocuklar Spor Oyunları yapıldı

Avrupa Birliği ve Türk Ulusal Ajansı tarafından desteklenen Eylem Gençlik Girişimi Projesi kapsamında düzenlenen 3. Konya Ereğli Özel Eğitim Şenliği, Özel Çocuklar Spor Oyunları yapıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 18:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya, Karaman, Niğde, Aksaray ve Çorum'dan gelen engelli çocuk ve gençlerin katılımı ile Ereğli Atatürk Kültür Parkı'nda başlayan programın açılışına İlçe Kaymakamı Hasan Bağcı, Belediye Başkan Vekili Hacı Öğütlü, Ereğli Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Galip Oturanç, İlçe Emniyet Müdürü Yücel Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Şimşek, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Özgüven, davetliler, öğrenciler ve velileri katıldı. Özel eğitim veren okullar adına konuşan Vefa Demirkıran, hazırladıkları projenin Avrupa Birliği tarafından kabul edilmesinin ardından etkinliği düzenlemeye başladıklarını söyledi. Demirkıran, ?Toplumda engellilik ve engellilerin başarılarını duyurmak amacıyla toplumsal farkındalığın artırılması en başta gelen amaçlarımızdandır? diyerek bu projenin ?Özel Sporcular İç Anadolu Olimpiyatları' adı ile gerçekleştirildiğini ve çocuk spor oyunları, atletizm, basketbol, masa tenisi, bowling branşlarında müsabakalar gerçekleşeceğini kaydetti.

Ereğli Kaymakamı Hasan Bağcı ise, eğitimin her kesimde önem arz eden bir konu olduğunu, bugün sosyal devletin yanında özel sektörlerin de eğitime ciddi katkılarda bulunduğunun altını çizdi.

Konuşmaların ardından engelli çocuk ve gençler spor müsabakalarında yarıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber