İlkadım Belediyesi işçileri yüzde 33'lük zamla sevindi

Samsun merkeze bağlı İlkadım İlçe Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası ile yapılan görüşmeler sonunda yapılan yüzde 33'lük zam işçileri sevindirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2012 11:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlkadım Belediyesi'ne ait Unkapanı Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen sendika ve belediye arasındaki sözleşme imza törenine Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, MHP İl Başkanı Şaban Kılıç ve Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul'un yanı sıra belediye işçileri aileleriyle birlikte katıldı. İlkadım Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında yapılan görüşmeler sonrasında toplamda 195 işçiye verilen artış miktarları şöyle oldu: yevmiyelere günlük 10 lira, yemek parasına günlük 13 lira, aylık aile yardımı 141 lira, aylık çocuk yardımı ise 35 lira. Toplamda yapılan artış oranı yüzde 33 olarak belirlenirken net artış 400 lira oldu.

İmza töreninde konuşan Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul, belirlenen zam oranının çok iyi bir oran olduğunu bu sebeple tüm işçilerin Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'a sahip çıkması gerektiğini söyledi. Belediyenin imkanları ölçüsünde Türkiye'de bir ilki yaptıklarını ve şartları zorlayarak sözleşmeyi imzaladığını hatırlatan Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ise "Ben de bir işçi çocuğuyum. Zor şartlarda bugünlere geldik, zorluğun ne olduğunu iyi bilirim. Görevi devraldığımızda bugünleri görebileceğimize inanmıyordum. Biz size güveniyoruz. Yüzde 33 bizim şartlarımızı zorlayan bir rakam. Biz işçilerimizi diğer işçilerle mukayese ettiğimizde çok geride olduklarını gördük. Şartları zorlayarak sözleşmeyi sizin lehinize imzaladım. Helal olsun, ailenizle huzurla yaşayın ama bizim yüzümüzü kara çıkartmayın. Sizlerden isteğimiz daha çok çalışmanız." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber