SASKİ, Kanalizasyon ve Yağmursuyu Hattı Projesi'ni başlattı

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Coşkun Öncel, Atakum ilçesinin altyapı sorunlarını çözmek amacıyla Kanalizasyon ve Yağmursuyu Hattı Projesi'ni başlattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2012 11:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Projenin 2013 yılının ekim ayında tamamlanması hedefleniyor.

Atakum İlçesi Kanalizasyon ve Yağmursuyu Hattı Projesi'nin yaklaşık 5 milyon 500 bin liraya mal olacağını belirten SASKİ Genel Müdürü Coşkun Öncel, bununla Atakum ilçesindeki cadde ve sokaklarda muhtelif çapta kanalizasyon ve yağmursuyu hattının yenileneceğini kaydetti. Bununla ilçenin bazı bölgelerinde şiddetli yağışlarda su baskınlarının önüne geçilmesinin amaçlandığına Genel Müdür Öncel, "Atakum İlçesi Samsun'un hızla gelişen ve yapılaşan bir yöresidir. Bu ilçemizde yapılaşmaya paralel olarak kanalizasyon ve yağmur suyunun çözümü amacıyla proje hayata geçirilmiştir. Bu dev proje tamamlandığında Atakum ilçesinde şiddetli yağışlarda, bazı bölgelerde yaşanan su baskınlarının da önüne geçilmiş olacaktır." dedi.

Bu proje ile birlikte İlkadım, Canik ve Tekkeköy İlçeleri'nde de kanalizasyon ve yağmursuyu hattı inşaatı çalışmalarının da devam ettiğini kaydeden Coşkun Öncel, "Kentin altyapı sorununu ortadan kaldırmak için, inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam etmektedir. Samsun'u Avrupa standartlarına uygun altyapıya kavuşturmak için, ne gerekiyorsa yapmaya kararlıyız." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber