İzmit Belediyesi'nden Türkiye'ye örnek proje

İzmit Belediyesi Türkiye'ye örnek olacak bir proje olan, "Sağlıklı Bilgi Hareketi" projesini hayata geçiriyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2012 12:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmit Belediyesi Toplantı Salonu'nda basın mensupları ile bir araya gelen Belediye Başkanı Nevzat Doğan, "Sağlıklı Bilgi Hareketi" projesi ile ilgili bilgi verdi. Başkan Doğan, projenin amacının bilgi kirliliğinin sonucu olarak ortaya çıkan olumsuzlukları gidermek aldoğunu belirtti.

Toplumun sağlık, sosyal, psikolojik, ekonomik konularda bilinçlendirilmesi, refah seviyesi ve yaşam kalitesinin arttırılması, kültürel gelişimin sağlanması ve toplumsal duyarlılığın arttırılmasında belediyelere etkin rol düştüğünü ifade eden Başkan Doğan, "Sosyal belediyecilik anlayışının yaygınlaşması ile belediyelerin bu tür sosyal fonksiyonları daha da artmıştır. Belediyelerin toplumu bilinçlendirme sorumluluğu gereği, farkındalık sağlayacak çalışmaları gerçekleştirmeleri bir tercih değil, halka karşı sorumluluklarının bir gereğidir" dedi.

"Sağlıklı Bilgi Hareketi" projesi ile İzmitli vatandaşları uzman ekipler ile camide, okulda, sokakta, pazarda bilgilendireceklerini belirten Başkan Doğan, "Yaşam dinamik bin süreç, biz bilgiyi de dinamik kılarak catanndaşlarımızı her alanda bilgilendirmek istiyoruz" diye konuştu.

Proje kapsamında başlangıç olarak vatandaşlara Akraba Evliligi, Çocuklarda Obezite, Çocuklarda Doğru Beslenme Alışkanlıkları, Anne Çocuk Sağlığı, Çocuk Hakları, Hukuk Okur Yazarlığı, Aile İçi İletişim, Kanserde Erken Teşhis, Bulaşıcı Hastalıklar, Diş Sağlığı, Hijyen ve Kişisel Bakım konuları hakkında doğru bilgiyerin anlatılacağını ifade eden Başkan Doğan, "Yöntem olarak ise kamu ve özel kurumlarımızla iş birliği yaparak doğru bilgiyi halkımızla buluşturacağız. Yani halkımız, konusu ve ilgisine bağlı olarak doğru bilginin kimisini okulda, kimisini camide, kimisini de sokakta öğrenecek, öğrendiği bilgiyi yaşamına dahil edecek" dedi.

Projenini Türkiye'ye örnek olacak bir proje olduğunu belirten Başkan Doğan, ileride "Sağlıklı Bilgi Hareketi" projesini, "Sağlıklı Bilgi Okulu"na dönüştürmek istediklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber