İzmir Büyükşehir Belediyesi, suyun suyunu çıkardı

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi ve İzmir İl Başkanı Bayram Sakartepe, su zammının geri alındığı iddiasının doğru olmadığını ve tepkilerin önüne geçmeye yönelik bir kandırmacadan ibaret olduğunu söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2012 12:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakartepe, İzmir Büyükşehir Belediyesinin su konusunda her bakımdan sınıfta kaldığını ifade ederek yapılan uygulamaları İzmir halkına haksızlık, hukuksuzluk ve insafsızlık olarak nitelendirdi.

İl başkanlığında açıklama yapan Bayram Sakartepe, büyük bir indirim yapılmış ve fahiş zam geri alınmış gibi bir hava estirilmesinin halkı yanlış yönlendirme amaçlı olduğunu belirtti. İl Başkanı Sakartepe, ?Eski tarifeye göre su satış fiyatı KDV'siz 2,28 lira iken, bu rakam yeni tarifeye göre 2,86 liraya yükseltilmişti. Başkan Kocaoğlu'nun 1 Temmuz'da yürürlüğe koyacağız dediği yeni tarifede ise metreküp fiyatı KDV'siz 2,82 lira olarak açıklandı. Görüldüğü gibi zammın geri alındığı açıklaması büyük bir kandırmacadan ibarettir. Eğer zam geri alınsaydı su fiyatının tekrar 2,28 liraya inmesi gerekirdi. 2,86 liradan 2,82 liraya inen, yani sadece 4 kuruşluk indirim yapılan bir durumda nasıl oluyor da yüzde 25 zam geri alınmış oluyor? Lütfen tüm kamuoyuna bunu açıklasınlar ve bu aldatmaca bir son bulsun.? dedi.

EN PAHALI SU İZMİR'DE

Büyükşehirler arasında suyun en pahalı olduğu kent rekorunu İzmir'in elinde tuttuğunu dile getiren Bayram Sakartepe, ?Ankara'da ton başına 2,70 lira ödeniyor. Antalya'da ise ton fiyatı 1,87 lira. Bursa'da ton başına 2,05 lira ödeniyor. Bizde ise 2,86 lira. Bizim Bursa'da, Antalya'da ya da Ankara'da yaşayanlardan ne farkımız var ki en pahalı su kullanmaya mahkûm ediliyoruz? Bizim suçumuz ne? Bu durum İzmirlilerin sırtına binmek değil de nedir?? şeklinde konuştu. İzmir'in daha su sorununu bile tam manasıyla çözümleyemediğine dikkat çeken SP'li Sakartepe, sözlerine şöyle devam etti: ?Hepimiz su kesilmesi problemini günlük hayatımızda yaşıyoruz. İzmir'deki kayıp kaçak oranları da diğer şehirlere göre çok yüksektir. Yüzde 40 seviyesindeki bu oran, su fiyatlarının artmasına neden olmaktadır. Bu oranın yıllardır aşağıya çekilememiş olması da yine büyükşehir belediyesinin başarısızlığıdır. Ayrıca İZSU, asli görevleri arasında yer alan kanal patlaklarını dahi günlerce onarmadığı için tonlarca su israf ediliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi suyun suyunu çıkarmıştır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber