İl Özel İdare'den Alanya'ya 5 yıldızlı huzurevi

Projesi Antalya İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan ve inşaatı devam eden Alanya Huzurevi'nin yıl sonu itibariyle hizmete girmesi hedefleniyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2012 12:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Modern mimarisi, çok yönlü içeriği ve muhteşem manzarasıyla adeta tatil köyünü andıran Alanya Huzurevi'nin inşaat alanı toplam 9 bin 628 metrekareden oluşuyor. İçerisinde idari odalar, sığınaklar, revir, mutfak, yemek salonu, fitness salonu, hobi ve TV izleme odaları, çok amaçlı salon ve diyetisyen odasının da bulunduğu Alanya Huzurevi'nin 56 adet iki kişilik standart odanın yanı sıra 8 adet de 2 kişilik suit odasıyla 128 kişiye aynı anda hizmet verebilecek kapasitesiye sahip olduğu bildirildi. Yürüyüş parkurları, dağ ve deniz manzaralı seyir terası, sosyal ve kültürel etkinliklere uygun alt yapısı bulunan Alanya Huzurevi'nin toplam 8 bloktan oluştuğu, katlara ve bloklara ulaşımı kolaylaştıracak 4 tane asansör bulunduğu ifade edildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından ayrılan 5 Milyon 637 Bin Lira bütçe ile yaptırılan Alanya Huzurevi'nin projesi, ihalesi ve kontrolü Antalya İl Özel İdaresi tarafından gerçekleştirilirken, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Faruk Karaçay da inşaatte incelemeler yaptı. Huzurevinin bölge için örnek bir çalışma olduğunu söyleyen Karaçay, ?İdaremiz bir yandan kırsal alanların içmesuyu, yol, köprü, menfez gibi alt yapı hizmetlerini yerine getirirken diğer yandan da İl ve İlçe merkezlerimizde ki üst yapı projelerinin topluma kazandırılması konusunda önemli görevler yerine getirmektedir. Alanya Huzurevi'de yaptığımız çalışmalardan yalnızca bir örnektir? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber