Türkiye'nin ilk soğan deposu Polatlı'ya kurulacak

Türkiye'nin ilk soğan deposu Ankara'nın Polatlı ilçesine kurulacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2012 13:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin ilk soğan deposu Ankara'nın Polatlı ilçesine kurulacak. Ülkenin soğan ihtiyacının dörtte birini karşılayan Polatlı'da il özel idaresi ve belediye tarafından yapılacak soğan depolama tesisi, 30 dönümlük bir arazi üzerine 15 bin metrekare kapalı alana kurulacak. 500 metrekarelik, 30 depodan oluşacak soğan depolama tesisi hem üreticinin, hem de tüketicinin yüzünü güldürecek.

Ankara İl Özel İdaresi İmar ve Bayındırlık Daire Başkanı Mustafa Saat, Ankara İl Genel Meclisi Üyeleri Zekayi Kaya, Mustafa Akkaya, Polatlı Özel İdare Müdürü Dilaver Öztürk, Polatlı Belediyesi İmar Müdürü Erol Yiğit, Ziraat Odası Başkanı Zekai Köseoğlu, köy muhtarları ile birlikte soğan depolama tesis değerlendirme toplantısında bir araya geldi.

Ankara İl Genel Meclisi Üyesi Zekayi Kaya, Polatlı'da Konya yolu üzerinde belediyenin tahsis ettiği 30 bin metrekare alanda soğan depolama tesisi inşa edeceklerini söyledi. Kaya, ?Polatlı'da üretilen soğanın yüzde 45'i ya çürüyor ya da uygunsuz ortamlarda muhafaza nedeniyle verim kaybı oluyor. Bu hem üreticiye hem de tüketiciye yüksek maliyet getiriyor. Yüksek maliyetin azaltılması amacıyla il genel meclisimizden Polatlı'da soğan deposu yapılması hususunda karar aldık. 30 bin dönüm alanda, 15 bin metrekare kapalı alanda her biri 500 metrekare büyüklüğünde 30 depolama tesisi yapılacak. Bu tesis ülkemizde ilk ve en büyük depolama tesisi olacak.? dedi.

UZUN VADEDE SOĞAN BORSASINA DÖNÜŞTÜRÜLECEK

İl Genel Meclis Üyesi Zekayi Kaya, soğan depolama tesisinin uzun vadede fabrikalaşarak, borsacılık sistemine dönüştürüleceğini belirtti. Amaçlarının Polatlı çiftçisinin sorunlarına çözüm getirmek olduğunu vurgulayan Zekai Kaya, ek yer tesisi ihtiyacı olduğunda Polatlı Belediyesi'nin gerekli destekte bulunmaya edvam edeceğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber