Bebeğini evlatlık veren annenin pişmanlığı

İzmir'in Konak ilçesinde, bir eğlence merkezinde şarkıcı olarak çalışan N.B.'nin, yeni doğan bebeğini çocuk sahibi olamayan bir aileye evlatlık vermek istemesi, ardından da pişman olması olayı karakolda son buldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2012 20:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakamayacağı düşüncesiyle yeni doğan kızını, üç gün önce, çocukları olmayan bir aileye kendi isteğiyle veren N.B., aileyi evde bulamayıp, yaptığından pişman olunca polise başvurdu. N.B.'nin başvurusu üzerine harekete geçen polis, çocuğu alan çift ile olaya aracılık yaptığı ileri sürülen doğum hastanesindeki ebeyi gözaltına aldı.

İzmir'de bulunan bir eğlence merkezinde şarkıcılık yapan N.B., üç gün önce Konak Doğum Hastanesi'nde bir kız çocuğu dünyaya getirdi. İddiaya göre, N.B., hastanede bulunan görevli ebeye ismini T.E. koyduğu ve babasının kabul etmediği bebeğe bakamayacağını belirtti. Ebe de iddialara göre, N.B.'ye bebeği alacak bir çift bulabileceğini söyledi. Anne N.B.'nin onay vermesi üzerine, ebe, bir kamu kuruluşunda işçi olarak çalışan ve 13 yıldır bebekleri olmayan İ.B.B. ve E.B. çiftiyle irtibata geçti. Çocukları olmadığı için evlatlık almak için girişimlerde de bulunduğu öğrenilen İ.B. ve E.B. çifti, ebe ile görüştükten sonra N.B.'nin bebeğini almayı kabul etti.

Evlatlık istekleri resmi makamlarca reddedilen, konuşma ve yürüme engelli İ.B.B. (43) ve eşi E.B., bebeği alıp evlerinde bakmaya başladı. Hastaneden taburcu olan N.B., pişman olunca çiftin evine gitti. Çiftin evde olmadıklarını farkedince paniğe kapılan N.B. polise başvurdu. Harekete geçen polis, bebekle birlikte İ.B.B., eşi E.B. ve hastanede görevli ebe F.K.B.'yi kısa sürede buldu. Kemeraltı Polis Merkezi'ne götürülen İ.B.B. ve eşi E.B., kötü niyetleri olmadığını, bebeği yasal yollardan almak için avukatla da görüştüklerini, aralarında para alışverişi olmadığını dile getirdi.

Savcılık talimatı üzerine 'Bebeği alıkoyma' suçundan haklarında işlem yapılan ebe ile İ.B.B. ve eşi E.B. serbest bırakıldı. Bebeğine tekrar kavuşan N.B. ise arkadaşlarıyla birlikte karakoldan ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber