Bakan Dinçer: Bu çalışmaları yapanları tebrik ediyorum

Bu yıl 10. yapılan Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın İstanbul Four Seasons Hotel'de yapılan açılış töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, dünya çocuklarının Türk bayrağı gölgesinde toplanmasından gurur duyduklarını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2012 00:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin tanıtılmasıyla ilgili tüm bu çalışmaları yapanları tebrik ettiğini ifade eden Dinçer, Türk okulları çalışanlarına 'dünyanın alperenleri' ismini verdiğini dile getirdi.

Konuk çocukların: 'Gelin gülen yüz olalım; yeni bir dünya kuralım; haydi gel Türkçe konuşalım, insanlık el ele bayram o bayram ola' dediğini hatırlatan Dinçer, "Bu organizasyon gerçekten de sevgiyi kardeşliği kurmanın ve bayram yapmanın en güzel yollarından birisidir." diye ifade etti.

Bakan Dinçer: ?135 ülkesinde Türkçe'nin gelişmesi ve Türkiye'nin tanıtılmasıyla ilgili tüm bu çalışmaları yapanları tebrik ediyorum. Onlara modern dünyanın alperenleri ismini verdim. Tüm bu alperenler dünyaya yayılıyorlar; dünyanın gönlünü fethetmeye çalışıyorlar. Bu alperenlerin her birini ayrı ayrı tebrik ediyorum.? ifadelerini kullandı.

Dünyaya yayılan okulların 'Türkçe'nin ete kemiğe bürünmüş hali' olarak yorumlanabileceğine işarete eden Dinçer, "Böyle bakıldığında tüm dünyadaki her okulda Türkçe'nin ete kemiğe bürünmüş hali var." dedi.

Dinçer, hükümet olarak Türkçenin yayılmasıyla alakalı çok ciddi çabalar sarf ettiklerini ve bu çerçevede bir çok ülkede Yunus Emre enstitülerinin kurulduğunu kaydetti.

Bakan Dinçer, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tören sonunda sahneye çıkarak konuk öğrencilerle birlikte olimpiyatların marşı haline gelen ?Yeni bir dünya' şarkısını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber