Fatih Altaylı: Türk Okulları'nın eğitim kalitesinden gurur duyuyoruz

Habertürk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı, dünya devleti olmanın yollarından birisinin Türk dilini ve Türk kültürünü yaymak olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2012 07:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından organize edilen 10. Uluslar arası Türkçe Olimpiyatları'nın açılışına katılan Fatih Altaylı, ?Türkçe Olimpiyatları'na her sene geliyorum. Açıkçası gittiğimiz okulları ziyaret edince eğitim kalitesini görüyoruz. Bundan da gurur duyuyoruz. Şöyle desem yalan olmaz Türkiye olarak bu coğrafyada kurulmuş büyük devletlerin yüz senelik açığını kapatmaya çalışıyor gibi halimiz var. Bu hızla gidersek bu açık kısa sürede kapanacak gözüküyor. Dünya devleti olmanın yollarından bir tanesi eğitimde Türk kültürünü, Türk dilini yaymaktır. Bunu yapanlara teşekkür ediyorum.? dedi.

Altaylı, dünyanın her tarafında Türk okulları olduğunu ve Türkçe konuşan öğrencileri gördüğünü ifade ederek, ?İlk başlarda bu durum beni şaşırtıyordu. Ama şimdi şaşırtmıyor. En son Kore'deki eğitim verilen bir okulu gezdim. Hakikaten Türkiye'de böyle bir okul ve eğitim yok. Hakikaten çok şaşırtıcı. Birde bu işler müthiş gönüllülük esası ile yapılıyor.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber