Numan Kurtulmuş: Hükümet rötuş anayasa tercihini gündeminden çıkarmalı

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, hükümetin rötuş anayasa tercihini gündeminden çıkarması gerektiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2012 12:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Partisi tarafından yapılana yeni anayasa anketinin sonuçlarını açıklayan Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, anayasa çalışmaları ile ilgili değerlendirmede bulundu. Anketin 81 ve 226 ilçede yaklaşık 103 bin 992 kişinin katılımıyla gerçekleştirildiğini ifade eden Kurtulmuş, ankette 4 temel ortak sonuç çıktığına vurguladı.

Numan Kurtulmuş, halkın çoğunluğunun yeni anayasa istediğine vurgu yaparak, "Halk kendisini anayasa süreci dışında hissediyor ve siyaset dışı kurumlar etkin görünmüyor. Bu süreçte TBMM'nin süreci sivilleştirmesi, toplumla daha aktif bir süreç içerisinde olması gerekirdi. Bu sonuçlardan alınacak ders şudur. Halkın anayasa yapma talebi var. Sürece ilişkin endişeleri var. Siyasetin daha aktif olması lazım." dedi.

Hükümetin önünde siyasi şartlar gereği iki şık olduğunun altını çizen Kurtulmuş, "Ya Parlamento'da mutabakat adına sadece bazı maddelerinin rötuşlandığı anayasa değişikliği olacaktır. Biz buna rötuş anayasası diyoruz. Ya da milletin beklentileri doğrultusunda bir reform anayasası olacaktır. Bizim hükümete tavsiyemiz, rötuş anayasası tercihini gündemlerinden kaldırmalarıdır." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber