Silopi'de ikinci sanat sokağı hayata geçiyor

Silopi Belediyesi'nin Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) tarafından kabul edilen ?Engelsiz Bir Yaşam İçin Engelsiz Bir Sokak' projesi kapsamında ilçe merkezine ikinci bir sanat sokağı açılacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2012 13:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dicle Mahallesi'nde 3 bin metrekare alan üzerinde TKİ'nin yanında bulunan 15 metrelik yol sanat sokağı haline getirilecek. İhalesi yapılarak çalışmalara başlanan projeyle ilgili bilgi veren Silopi Belediye Başkanı Hüsnü Yıldırım, ?Projemizi başarılı bulan DİKA, toplam maliyetin yüzde 70'i oranında bir hibe desteği vermiştir. Sanat sokağının yapımı hızlı bir şekilde devam etmektedir. Dört ay gibi kısa bir zaman dilimde vatandaşlarımızın hizmetine hazır hale getirilecektir.? dedi.

Kültür ve sanat adına özel bir sokağı Silopi'ye kazandıracaklarını kaydeden Yıldırım, ?Şehrimizdeki kültür ve sanat faaliyetlerinin kalbinin atacağı, tüm vatandaşlarımızın uğrak yeri olacak bir sokak daha oluşturacağız. Kültür ve sanat faaliyetlerine her zaman destek olan vatandaşlar, oluşturacağımız Kültür ve Sanat Sokağı'ne gösterecekleri ilgi ve desteklerle yaşatacaklarına olan inancım tamdır.? ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber