TTNET, 72 yaşındaki Mukaddes Sezer'i internetle tanıştırdı

TTNET; ?İnternetle Hayat Kolay ? adlı kurumsal sosyal sorumluluk projesini İzmir'de başlattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2012 13:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'deki internet okuryazarlığı oranının yükseltilmesine katkı sağlanması hedeflenen projede eğitimler devam ediyor. Katılımcılardan 1940 doğumlu Mukaddes Sezer, ?Artık yaşlandığım için sokakta meyve sebze satmak yerine internetten satmayı hedefliyorum. Eğitim, ufkumu açtı.? dedi.

Türkiye'nin iletişim ve eğlence şirketi TTNET'in ?bilişim toplumu olma? hedefi doğrultusunda, toplumun eğitim seviyesinin yükseltilmesi ve kişilerin iletişim teknolojilerinin sunduğu sosyo-ekonomik gelişim fırsatlarından faydalanılması amacıyla hayata geçirdiği ?İnternetle Hayat Kolay? isimli kurumsal sosyal sorumluluk projesi, 17 Mayıs'ta İzmir Çiğli'de T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımıyla başladı.

21 Mayıs 2012 Pazartesi günü itibarıyla derslerin başladığı eğitim TIR'ında, 23 erkek, 20 kadın ve 17 çocuk katılımcı interneti anlama ve öğrenme, e-posta kullanımı, bankacılık işlemleri, sosyal ağlar ve bloglar, görüntülü haberleşme, internette alışveriş ve internette güvenlik konu başlıkları altında bilgi alıyor. Bir hafta içerisinde 10 saatlik programı tamamlayan katılımcılar sertifika alamaya hak kazanacak.

Katılımcılar arasından 72 yaşındaki Mukaddes Sezer, gençleri görüp imrendiği bilgisayarı ve interneti öğrenmek amacıyla eğitimlere katıldığını belirtiyor. 4 çocuk, 7 torun sahibi olan Sezer, proje sayesinde bilgisayar ve internetle tanıştı. Sezer, daha önce bilgisayarla olan ilişkisinin ?tozunu almaktan ibaret? olduğunu ifade ederken şimdi internet üzerinden satış yapmayı hedefliyor. ?Artık yaşlandığım için sokakta meyve sebze satmak yerine internetten satmayı hedefliyorum. Eğitim ufkumu açtı? diyen Sezer, eğitimleri herkese öneriyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber