'Korsan Taksi Yasası ile kanayan bir yaramız daha kapanıyor'

Adana Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Kazım Barışık, ?Korsan Taksi Yasası'nın TBMM'den geçmesiyle yıllardır kanayan bir yaralarının daha kapandığını söyledi. Barışık, yasa ile birlikte korsan taksinin sahibi ile birlikte bu araçları kullananlara da ciddi cezalar getirildiğini belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2012 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Birlik Başkanı Barışık, ?korsan taksi' meselesinin, AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk tarafından TBMM'ye taşındığını ve uzun uğraşlar sonucu meclisten de geçirildiğini bildirdi. Yasanın hazırlanması, Meclis'e sunulması ve kabulünde emeği geçenlere teşekkür eden Barışık, ?Yürürlüğe girecek yasa sayesinde, korsana fırsat verilmeyecek, devletine vergisini ödeyen, primini yatıran, istihdam sağlayan kayıtlı taksici ve minibüsçü esnafın hakkı korunacak.? dedi.

KORSANI KULLANANA DA CEZA VAR

Barışık, korsan taksilerin, hem kayıt dışılığı artırıp, hem de milyonlarca liralık vergi kaybına neden olduğunu ifade etti. Kanunun yasalaşmasının ardından korsan taksiye binen müşterilerin de cezalandırılacağına dikkat çeken Barışık, ?Bunun için korsan çalışanlar ve korsanı tercih eden vatandaşlar da dikkat etmeliler. Çünkü cezalar çok ağır. Korsan yolcu taşıyan kişiye, araç sahibine bağlı bulunduğu durak, işyeri ve işletmelerin sorumlularına idari para cezası 3 katı olarak uygulanacak. Bir yıl içinde tekrarı halinde ise 5 katı olarak uygulanacak. Ayrıca, araç her defasında 65 gün süre ile trafikten men edilecek. Daha da önemlisi korsan taksi ve minibüsleri kullanarak taşımacılık hizmeti alanlara da korsanlara uygulanan cezanın üçte biri oranında idari para cezası verilecek. Yetkililerimiz bu konuya hassasiyetle yaklaşarak denetim yaparlarsa, getirilen cezalar korsanın bitirilmesi için yeterli olacaktır." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber