Louai Sakka'nın 27 yıl hapsi istendi

İstanbul'da 15-20 Kasım 2003 tarihlerinde meydana gelen patlamalara ilişkin davada Yargıtay'ın kısmi bozma kararının ardından yapılan yargılamada savcı mütalaa verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2012 18:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Savcı, Louai Sakka'ya 27'yıla kadar hapis cezası verilmesini istedi.

İstanbul 10.Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilen duruşmada duruşma savcısı mütalaasını açıkladı. Savcı Adem Özcan, El-Kaide terör örgütünün üst düzey yöneticisi olduğu belirtilen Louai Sakka'nın 2005 yılında Antalya'da İsrail gemilerine yapmayı planladığı eylem için ?patlayıcı madde imal etmek', ?taksirle yangına sebebiyet', ?sahte kimlik ve pasaport' suçlarından 27 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Bombalı eylem hazırlığında olduğu iddia edilen Hamed Obysı'nin ise ?taksirle yangına sebebiyet', ?sahte kimlik ve pasaport bulundurmak' suçundan 9 yıla kadar hapsi istendi.

14 sanık hakkında 5 yıl ile 22,5 yıl arasında hapis isteyen savcı Özcan, 7 sanık hakkındaki davanın ise zamanaşımı nedeniyle düşürülmesini talep etti. 2 sanık hakkında da beraat isteyen savcı, bir sanığın ise daha önce beraat kararının onandığı gerekçesiyle aynı suçtan hakkında açılan davanın reddine karar verilmesini talep etti.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan ilk yargılamada mahkeme Louai Sakka'nın da aralarında bulunduğu 5 sanık hakkında 57 kişinin ölümü, 647 kişinin de yaralanmasına neden olan eylemleri planlaması, kaynak sağlaması ve iştirak etmesi suçlarından ölünceye kadar devam etmek üzere ağırlaştırılmış hapis cezası vermişti. 2 sanık ise aynı suçlardan müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Yargıtay 9. Ceza Dairesi sanıklar hakkında örgüt yöneticisi olmak suçundan verilen cezaları onamıştı. Daire, aralarında Sakka'nın da bulunduğu 26 sanık hakkında ?patlayıcı madde imal etmek', ?taksirler yangına sebebiyet vermek', ?örgüt üyeliği', ?örgüte yardım yataklık' gibi suçlardan verilen hapis cezalarını ise bozmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber