AK Parti, 1000 tiryakiye sigarayı bıraktırdı

AK Parti Yenimahalle İlçe Başkanlığı, 'Dünya Sigarayı Bırakma Günü'nde anlamlı bir çalışmaya imza attı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2012 12:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Yenimahalle İlçe Başkanlığı, 'Dünya Sigarayı Bırakma Günü'nde anlamlı bir çalışmaya imza attı. TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı, Sağlık Bakanı Yardımcısı ve birçok milletvekilinin de katıldığı programla 1000 kişi söz vererek sigarayı bıraktı.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından dünyada ve Türkiye'de kutlanan 31 Mayıs Dünya Sigarayı Bırakma Günü'nde AK Parti Ankara Yenimahalle İlçe Başkanlığı, düzenlediği bir programla, binlerce vatandaşı sigarayı bırakmaya davet etti. Yenimahalle'deki Nazım Hikmet Salonu'nda gerçekleşen programın ev sahipliğini partinin ilçe teşkilatı yaptı. Yoğun ilginin olduğu programa siyasilerden de tam destek geldi. Sağlık Bakan Recep Akdağ'ın Yardımcısı Agah Kafkas'ın gönderdiği sosyal bilinçlendirme projesine, TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl, AK Parti milletvekilleri, Nurdan Şanlı, Emrullah İşler, İhsan Şener ve il, ilçe teşkilatı ile yüzlerce vatandaş katıldı.

Projenin içinde olmak isteyen yüzlerce kişi önce hazırlanan formlara bilgileri yazmak kaydıyla kapıda kendilerinin bekleyen sağlık ekiplerinin karbondioksit testinden geçti. Kendilerine uzatılan test aletini üfleyen vatandaşların karbondioksit oranları ölçülerek, sigara kullandıkları ve bırakmaya söz verdikleri kayıt altına alınmış oldu.

Sigarayı bıraktırma masalarında uzun kuyruklar oluşurken, sigarayı bırakan bir vatandaş ilk adımı elindeki sigara paketini parçalayıp atarak yaptı. Kendisinin yüzde 50 özürlü olduğunu aktaran vatandaş, bir yakınını kaybettiğinde kendisine sigarayı uzatanlara tepki gösterdi ve bunların iyi örnekler olmadığını, çocuklara sigara tutulmaması gerektiğine dikkat çekti.

Programı hazırlayanlara teşekkür eden Sağlık Bakanı Yardımcısı Kafkas da, Türkiye'nin sigara ile mücadelede ne kadar aktif olduğunu, Dünya Sağlık Örgütü tarafından bu konudaki mücadelelerinden dolayı 3 defa üst üste ödüle layık görülen tek ülkenin Türkiye olduğunu hatırlatarak anlattı. Hükümetin sağlık çalışmalarının AB'yi örnek alınarak yapılmadığına vurgu yapan Kafkas, AB'nin artık Türkiye'deki sağlık reformunu anlamaya çalıştığını ifade etti. Kafkas, Bakan Recep Akdağ'ın Harvard gibi Cenevre gibi dünyanın saygın üniversitelerinde sağlık sunumları yaptığına dikkat çekti.

"SİGARA EN ÇOK İNSAN ÖLDÜREN BİR KATİLDİR"

En çok insan öldüren bir katilden bahsedildiğini kaydeden Cevdet Erdöl ise yaptığı konuşmada, sigaranın yaşattığı olumsuz bilançoları anlattı. Türkiye'de yılda 100 bin vatandaşın sigaradan öldüğünü anımsatan Erdöl, tütün ve sigaranın görerek bulaştığına, onun içinde çocukların televizyonlardan uzak tutulması gerektiğinin öneminin altını çizdi. Sigarayı içerek sadece kendine zarar vermediğini vurgulayan Erdöl, kul hakkına girildiğini belirterek, 2008 yılında çıkarttıkları yasaya rağmen kapalı ortamlarda sigara içenlere tepki gösterdi.

Program, konuşmaların ardından, sosyal içerikli mesajların ardından sigarının zararlarının anlatıldığı skeçlerle sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber