Vali Bilici: Bu çocuklar bütün insanlığın geleceği

Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, 10. Türkçe Olimpiyatları Kayseri Programı için şehre gelen 26 ülkeden 70 çocuğu makamında kabul etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2012 12:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, 10. Türkçe Olimpiyatları Kayseri Programı için şehre gelen 26 ülkeden 70 çocuğu makamında kabul etti. Çocukların bütün insanlığın geleceği olduğunu belirten Vali Bilici, Makedonyalı öğrencinin okuduğu 'Annem' adlı şiirle duygusal anlar yaşadı.

Uluslararası Türkçe Derneği (Türkçeder) tarafından bu yıl 10.su yapılan Türkçe Olimpiyatları Kayseri etkinliği öncesinde Türkçe konuşan dünya çocukları Kayseri Valisi Mevlüt Bilici'yi ziyaret etti.

Ziyarette açıklama yapan Bilici, 'Güzel çocuklar' diye hitap ettiği 26 ülkenin gençlerinin bütün insanlığın geleceği olacağını ifade etti. Bilici, konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Bu şu anlama geliyor. Kayseri'de 26 ülkeden çocuklarımız bir arada. Birbirlerini tanıma fırsatı buluyor. Buda geleceği yönelik umutlarımızı, barış umutlarımızı şimdiden yeşerdiğini gösteriyor. Bu çocukların ilerde ülkelerinin yönetici olduğu zaman birbirleriyle kavga etmesi, savaş etmesi ya da herhangi bir tartışmada olması düşünülemez. Bu çocuklar şimdiden birbirlerini tanıyor ve gelecekte daha güzel bir dünyanın, barışçıl bir dünyanın, barışçıl bir medeniyetin kurulmasında öncüleri olacaktır. Bu kardeşlerimizi, çocuklarımızı bu anlamda bir araya getiren arkadaşlara teşekkür ediyorum. Çok büyük iş yaptıklarını düşünüyorum. Öğretmenlerimizin sadece bu çocuklara değil, insanlığa hizmet ettiklerini düşünüyorum. Bu arkadaşlarımızı kutluyorum.?

Makedonyalı Flya Mehmedi, ziyarette 'Annem' adlı şiirini okudu. Oldukça etkilenen Vali Bilici, öğrenciyi tebrik ederek, ?Bizi duygulandırdın. Hepimizde annemizi özledik. Duygusal okudu. Güzel bir şiir, çok teşekkür ederim. Bunu hissetmeden böyle söyleyemez. Demek ki hissetmiş.? dedi.

Ziyarette, Kosovalı Sinera Kubatij, Azerbaycanlı Seguhi Abdulkadirzade, Mozambikli Shakira Issofo, Tanzanyalı Abdulkadir Haruoh şarkı söyledi. Olimpiyatların Kayseri etkinliği sorumlusu Ali Köksal, çocukların Kayseri programı hakkında valiye bilgi verdi. Bilici, ziyaret eden öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. Azerbaycanlı öğretmen Fergane Mehmediyev'e de Soğanlı bez bebek ve Yahyalı kilimi hediye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber