Çevreci öğrencilere Bursagaz'dan büyük ödül

Bursagaz, çevre bilincine katkıda bulunmak amacıyla düzenlediği Liselerarası Çevre Konulu Bilgi Yarışması'nın finalini gerçekleştirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2012 15:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yarışmada, Yıldırım İMKB Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri birinci oldu.

Almira Hotel'de gerçekleştirilen final yarışması yoğun katılımla yapıldı. Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Gürsu, Kestel, Mudanya ve Gemlik olmak üzere 7 ilçeden çok sayıda okul öğrenci ilgi gösterdi. Ön elemenin ardından final yarışına Gazi Anadolu Lisesi, İpekçilik Anadolu İmam Hatip Lisesi, Yıldırım Beyazıt İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, İMKB Nilüfer Fen Lisesi, M. Kemal Coşkunöz Endüstri Meslek Lisesi, Hüseyin Özdilek Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, TSO Gürsu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Özel Nilüfer Fen Lisesi, Celal Bayar Anadolu Lisesi ve Bursa Çimento Fabrikası Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri katıldı.

ŞAMPİYON YILDIRIM İMKB ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ

Yarışma sonunda Yıldırım İMKB Endüstri Meslek Lisesi birinci, Nilüfer İMKB Fen Lisesi ikinci ve İpekçilik Anadolu İmam Hatip Lisesi üçüncü oldu. Çevre Konulu Liselerarası Bilgi Yarışması'nda birinci olan Yıldırım İMKB Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerine 3 bin TL, ikinci olan Nilüfer İMKB Fen Lisesi öğrencilerine bin 500 TL, üçüncü olan İpekçilik Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine de 750 TL para ödülü verildi. Ayrıca yarışmaya katılan tüm öğrencilere katılım sertifikası takdim edildi.

Yarışma öncesi kısa bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Muhammet Ataklı, Bursagaz'ın son dönemde eğitim alanında yaptığı katkıların herkese örnek olması gerektiğini söyledi. Bursagaz'a bu anlamlı çalışmasından dolayı teşekkür eden Ataklı, Çevre Konulu Bilgi Yarışması'nın toplumda çevre duyarlılığı oluşmasına katkı yapacağına inandığını belirtti.

Programa katılan Çevre Müdürü Eyüp Gül ise çevre bilinci oluşturmak amacıyla Bursagaz'ın düzenlediği bu yarışmanın önemli olduğuna vurgu yaparak, yarışmanın gençlerin çevreye duyarlı bireyler olarak yetişmesi, temiz ve yeşil bir gelecek için önemli bir çalışma olduğunu kaydetti. Yarışacak öğrencilere başarılar dileyen Gül, Bursagaz yetkililerine bu anlamlı projeleri için teşekkürlerini iletti.

Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola da şunları dile getirdi: "Çevre kirliliği bugün önemli bir sorun olarak karşımızda durmaktadır. Bundan dolayı da gelecek nesillere daha temiz ve yaşanabilir bir çevre bırakmayı omuzlarımıza yüklenmiş bir sorumluluk olarak görmekteyiz. Sadece Bursa'ya doğalgaz dağıtımı yapmıyoruz; sosyal içerikli projeler de geliştiriyor ve eğitime katkı sağlıyoruz. Bu yarışmayı yapma gayemiz sadece ödül dağıtmak değil, geleceğe daha duyarlı bakan gençler yetiştirmek. Burada olmamızın sebebi aslında budur."

Çevre sorunlarının ortaya çıkmadan önlenmesinin daha faydalı olacağının altını çizen Tola, bunun için de en önemli faktörün eğitim olduğunu ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber